Prekršajna prijava protiv učiteljice, škola pokrenula disciplinski postupak

Budvanska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv učiteljice S.P. Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” zbog prijetnji upućenih desetogodišnjoj učenici petog razreda te budvanske škole. Uprava škole je pokrenula proceduru utvrđivanja odgovornosti i disciplinski postupak.

Učiteljica ne predaje djevojčici kojoj je, kako tvrde u policiji, prijetila. Vijestima je u budvanskoj policiji potvrđeno da su saslušani svi svjedoci.

“Nakon saslušanja svjedoka i prikupljenih dokaza, protiv učiteljice je podnijeta prekršajna prijava zbog kršenja člana 8. Zakona o javnom redu i miru”, rekao je sagovornik iz policije.

Tim članom propisano je da će se novčanom kaznom od 250 do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, kazniti onaj ko na javnom mjestu izazove osjećanje ugoroženosti kod drugog prijetnjom da će napasti na život ili tijelog tog ili njemu bliskog lica.

Roditelji desetogodišnje učenice prethodno su prijavili policiji da je učiteljica njihovoj kćerki prijetila da će je prebiti i odrobijati.

Incident se dogodio prošlog ponedjeljka, kada je učiteljica navodno uletjela u razred kom ne predaje i pitala “ko je ta učenica koja ju je sa drugaricom navodno ogovarala”.

Roditelji djevojčice policiji su prijavili da je nastavnica ulazila u dva odjeljenja kojima ne predaje i tražila učenice koje su preričavale priču, da se ljetos, dok su bile u školi na Žabljaku, učiteljica tukla sa svojom koleginicom i vukla je za kosu. S.P. je tog dana prvo ušla u učinicu kolegnice, sa kojom se navodno tukla na Žabljaku, a potom i učiniocu druge koleginice.

“Ušla je bez kucanja u razred i po imenu tražila moje dijete.  I pored toga što je u toku bio čas, ona je ušla  i obratila se mome djetetu riječima   ‘pa makar završila u zatvor  ili ludaru tebe ću prebiti’. Potom je dodala i ‘odrobijaću ih’”, piše u prijavi roditelja.

Učiteljica čiji je čas prekinut upravi škole je prijavila je incident.  I ona je dala izjavu policiji.

Portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić kazala je juče Vijestima da su od budvanske škole tražili izjašnjenje povodom slučaja koji se dogodio.

“Informisani smo da je ustanova pokrenula proceduru utvrđivanja odgovornosti i disciplinski postupak. Insistiramo na kreiranju ambijenta primjerenog obrazovnim ustanovama”, kazala je Lekić.

Direktorica te škole Jasminka Seka Šćepanović Vijestima je juče potvrdila da je pokrenut disciplinski postupak protiv učiteljice.

“Škola se nakon događaja odmah odgovorno ponijela –  održan je sastanak direktorice i učiteljica, stručna služba škole je obavila razgovor sa učenicima V2, V3 i V4 odjeljenja, uzete su izjave od svih učiteljica petog razreda i pokrenut je disciplinski postupak protiv učiteljice. Svakako da će javnost biti informisana o ishodu disiplinskog postupka. Naša djeca i zaštita njihovih interesa su prioritet u djelovanju, i u ovom slučaju ćemo se, kao i uvijek do sada, vrlo odgovorno ponijeti”, kazala je Šćepanović.

Dio roditelja V1 čijoj djeci predaje S.P. dali su joj punu podršku.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. da se vrate vaspitne mjere u skole i vrtice tipa cupanje ya yuluf uho ili prutic po dlanova da osjete djeca strogost.To je bilo pravo vaspitanje.Danas dijete svasta radi a ne smje ga uciteljica malo kaynit a isti ti roditelji koji se bune ne brinu o djevci i ne vaspitavaju ih na pravi nacin i plus ih kuci oderu od batina.Oni ne mogu sa jedno dvoje iyaci na kraj a ove mrcene uciteljice moraju sa 30/40 termita.prut bre

Leave a Reply