Naredne sedmice pjevaju i kite jelku u Razvojnom centru

Radionice u Razvojnom centru udruženja Roditelji biće i naredne sedmice u duhu novogodišnjih praznika, a biće nastavljeno sa prijavama za razvojne radionice namijenjene najmlađima. Spremili smo novogodišnju muzičku radionicu za predškolarce, a djeca i roditelji će zajedno praviti različite ukrase i kititi jelku.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 11.decembra nastavljamo sa razvojnim radionicama pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta. Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od 1 do 2 godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od 2 do 3 godine.

Na ovim radionicama posebna pažnja će biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, rješavati probleme, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove I razvijati svoje saznajne potencijale. Osim toga, kroz zanimljive igre, razvijaće sposobnost izvođenja elementarnih pokreta kao i onih složenijih. Zapravo, ovim aktivnostima dodiruju se i neki drugi elementi i aspekti razvoja djeteta. Djeca će imati priliku da rade u grupama, uče pravila i čekaju red.

Cilj ovih radionica je da se pruži stimulativno okruženje za odrastanje djeteta a roditelji će imati priliku da dobiju konkretne savjete i uputstva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja.

Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U srijedu 13.decembra u 19 sati pripremili smo novogodišnju muzičku radionicu pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koju realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

U duhu novogodišnjeg raspoloženja, koje nam nikako ne može  proteći bez muzike, djeca  će na ovoj radionici učiti pjesme koje će rado pjevati tokom praznika. U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak 14. decembra u 19 sati organizujemo radionicu pod nazivom Okitimo jelku.

Na radionici ćemo praviti razne  novogodišnje ukrase. Osim toga, planirano je kićenje jelke u Igračkoteci i Razvojnom centru. Tako će Razvojni centar i Igračkoteku, mjesto gdje smo se tokom godine družili, učili i zabavljali, biti okićeni zajedno sa djecom I pripremljeni za predstojeće praznike. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca različitih uzrasta, a broj mjesta je ograničen na 15.

 

Leave a Reply