Glavni grad besplatno ustupio objekat JU “Đina Vrbica” u Staroj Varoši

Glavni grad ustupiće, na osnovu današnje odluke Skupštine, javnoj predškolskoj ustanovi “Đina Vrbića” objekat koji se nalazi u Staroj Varoši u kojem će biti otvoren još jedan vrtić.

Odluka podrazumijeva da će objekat biti ustupljen besplatno na deset godina.

“Na incijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića odbornici u Skupštini Glavnog grada su usvojili odluku o ustupanju na privremeno korištenje Ministarstvu prosvjete za potrebe vrtića, objekat u vlasništvu grada koji se nalazi u Staroj Varoši. U obrazloženju Odluke se navodi da će objekat broj 1 površine 189 m2 na katastarskoj parceli broj 3143 KO Podgorica III, iz lista nepokretnosti broj 3217, za potrebe vaspitne jedinice Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica” Podgorica”, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Prostor se nalazi u ulici “Špira Mugoše”, u blizini poligona.

Procijenjena vrijednost radova je 61 hiljada eura, a kapacitet ovog objekta biće oko 120 djece.  
Dodaje se da će se na ovaj način ojačati kapaciteti javne ustanove, ali i rasteretiti postojeći objekti, koji su suočeni sa problemom prostornih kapaciteta i prebukiranosti.

I Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je već ustupila prostor u Bloku V kapaciteta za oko 100 mališana za proširenje Javne predškolske ustanove “Ljubica Popović” na pet godina”.

Comments

Leave a Reply