Pozvali djecu da pjevaju učesnicima Podgoričkog maratona pa ih tjerali

Više roditelja djece koja su nastupaju u horu Zvjezdice kontaktirali su portal Vijesti da bi se žalili na ponašanje generalnog sekretara Atletskog saveza Crne Gore Milana Madžgalja u toku njihovog nastupa organizovanog u okviru 24. Podgoričkog maratona.

Na snimku dostavljenom portalu Vijesti se vidi kako Madžgalj maše rukama, prilazi i tjera djecu da napuste prostor na kojem su bili postavljeni kako bi, po tradiciji, otpjevali pjesmu.

Na snimku se čuju i roditelji koji upozoravaju Madžgalja da se tako ne ponaša jer su to ipak samo djeca.

Ponašanjem Madžgalja bila je razočarana i dirigent hora Zvjezdice Ana Klepić koja u objavi na Facebook profilu navela da joj je “teško da shvati da postoji neko ko se ovako ophodi prema djeci”.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Mislim da deca nisu trebala da stoje na stazi namenjenoj za atleticare,jer su tada stizali takmicari sa polumaratona i maratona,koji su preumorni.Deca su trebala da nastupaju na prostoru iza namenjenog za dodelu medalja.Nastup menadzera ne opravdavam ali ni govor majke koja ga naziva magarcem.

    • Nedo, nisi bila tu, pa bi bolje bilo da ne komentarises 😊 To je bilo prije pocetka maratona, gdje su djeca iz hora kao i prethodne 23 godine otvarala maraton. To sto su oni kasnili i drzali govore na bini, nije stvar hora sigurno.

    • Mi smo Ana bili od 8 sati tamo.Setali smo tuda,a onda u 8:40 smo stajali kod Starta.Onaj ko ih je postavio tu je pogresio .Ja ne kazem da ne osudjujem njegov agresivni postupak,ipak je neko od roditelja mogao odmah da reaguje a ne samo da snima

    • I mi od 8:10 po dogovoru, cijeli hor. Mi smo stojali preko ulice i nismo mogli ni da pridjemo odmah, jer je maraton krenuo izmedju nas i njih, a onda smo trazili nasu preplasenu djecu i umirivali ih. I od soka smo vecina prekinuli odmah snimanje. Ali je ocigledno bitno samo da se komentarise, a to sto su djeca prosla, izgleda nije nikog briga.

    • Veruj mi Ana da se u Pg lokalima nagledam i naslusam gorih stvari.Reci koje se upucuju romskoj deci se cak ne upucuje ni odraslima.Ali to niko ne snima.Ja cesto odreagujem kad se kvazi gospoda tako ophodi prema deci,ne snimam.Bina je postojala na maratonu,i tu su deca trebala da budu,sto radi bezbednosti,sto da bi se bolje videla,jer ja nisam ni znala da hor nastupa,a stajali smo pored starta.Moglo je fino sa svima da se razjasni,licem u licem zasto se ovo desilo i zbog cega je ovako ispalo.

    • Ne moze biti u pitanju bezbjednost Nedo, jer 23 pune godine djeca pjevaju na istom mjestu, pa tek kad se razidju maraton krece (ovo se samo zagrijavaju i ne trce brzo). Tako je uvijek bilo i trebalo i da bude i ove godine. Organizator je kasnio, “gospodin” se iznervirao, rezultat je tu i djeca ispastaju. Sve se moglo i na lijepi nacin uraditi, nisu morali ni da pjevaju na kraju, ako je vec to remetilo koncepciju. Ali ovaj nacin je sraman, kao i to sto svi nalaze opravdanje za ovakvu bahatost…

    • Kao sto rekoh,to treba licno da se resi sa organizatorom i ovim covekom.Ali zato uvek reagujmo kada su deca u pitanju,snimanjem ne vidim da ce se ista postici,a ni ruznim recnikom,jer takvim recnikom postajemo isti kao osoba koju kritikujemo.Ja sam sinu rekla da pazi da ga ne pregaze,iako je ucesnik,jer kad su krenuli da trce bila je velika guzva.

    • Sta sam ja lose rekla pa si se nasla uvredjenom?Zasto niko od roditelja ,tako hrabar,nije prisao menadzeru da mu kaze da se tako ne ponasa?Nego se sve snima pa se reaguje malo kasnije..kao za mnogo toga.Ne znam sta bi bilo da je neko od takmicara slucajno ,onako umoran,zakacio koje dete?Koje bi reakcije onda bile?

    • Prisao je moj suprug i uhvatio tu spodobu za ruku da mu objasni neke stvari,al je pognuo glavu i otisao.Roditelji svi mi smo se sokirali sa njegovim nekulturnim ponasanjem.
      I maratonci jos nisu ni bili krenuli da trce ,ne znam sta spominjete umorne maratonce to je sam start bio u 9 h.A djeca se nisu sama namjestila na stazu nego su ih ti organizatori stavili.

  2. Bogami ih svuda tako tretiraju i u vrtiću i u školama. Ovo je bilo javno pa su svi vidjeli a djeca su definitivno ugrožena od onih koji izigravaju boga…gde god se nalazili

Leave a Reply