Predloženo isključenje 11 učenika iz škole zbog tuče

Direktorica Gimnazije “25. maj” u Tuzima Milijana Dabović predložila je da da otkaz, kao i da 11 učenika bude isključeno je iz škole nakon tuča koje su izbile u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Kako prenosi CdM, otkaz direktorice i rješenja o isključenju učenika razmaraće Školski odbor na sjednici u ponedjeljak.

CdM nezvanično saznaje i da je spisak isključenih učenika predat Specijalnom državnom tužilaštvu.

U ovoj školi su izbile dvije tuče za dva dana u, a brutalno nasilje izazvalo je veliku pažnju javnosti.

Snimak tuče objavljen je na Facebook stranici Podgorički vremeplov, a brutalni okršaj posmatrao je veliki broj učenika, koji su tuču snimali i navijali.

Prema riječima roditelja, u tuči su učestvovali đaci albanskog odjeljenja sa jedne i crnogorskog sa druge strane.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Jelena Miljanic – totalno se slazem sa tobom. Sta se resava iskljucenjem????? Ko ce da prica sa njima, radi sa njima? Mi kroz nase mlade pokusavamo doci do te djece i onda da se radi sa njima, ukjucimo ih u zdrave aktivnosti, pokazemo im bolji nacin. Smatram kompletno neispravnim ovo postupanje “sistema” jer se “problem” zapravo NE resava, nego se cuskaju djeca iz jedne skole u drugu. Drugo, u svakoj zapadnoj zemlji ako su djeca ispod 18 godina roditelji su itekako kaznjeni i drze se odgovornim za ponasanje svoje djece. Ja ovde ne vidim ni skolu ni roditelje da preuzimaju odgovornost, sta onda tacno ocekujete od omladine kada oni vas imitiraju. 🙁

    • Nevenka Boskovic Cirovic Nisma upoznata sa razlogom, mada je taj neki bes u mladim ljudima sve vidljiviji bilo da je izrodio iz nacionalih, socio-ekonomsih ili bilo kojih drugih razloga. Uzimajuci u obzir i broj suicida medju mladim ljudima istog tog uzrasa smatram da imamo veliki problem. Mislim da ni jedna, pa ni moja djeca, nisu imuna ovoj pojavi, i da smo kao drustvo upali u velike probleme.

  2. Vječito guranje problema pod tepih! Svi zaboravljaju da u najvećem broju slučajeva djeca/tinejdžeri porodični model ponašanja preslikavaju na društveni ambijent. Sad je škola mirna par mjeseci, a onda će jovo-nanovo.

  3. Smatram da treba kopetentne ustanove da se ozbiljno pozabave ovim problemom jer zbilja ako u ranoj mladosti su skloni nasilju u sta to rasu ta djeca?? Da im se ukaze pomoc ako je moguce skupa roditelji skola psiholog ,ako ne postoje ustanove koje rade sa takvom djecom jer ne trebaju druga djeca biti kolatelarna steta nezdravog sistema ni bilo cega drugog..ne zelim nikog povrijediti al smatram da ovaj problem je jako ozbiljne prirode i da mu tako treba i prici

Leave a Reply