Nikšićka policija uhapsila muškarca zbog sumnje na pedofiliju

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u koordiniranoj akciji, nakon saznanja koja su dobili, lišili slobode A.G.U.D. (57), državljanina SR Njemačke, zbog sumnje da je u Nikšiću, na štetu maloljetnog dječaka starog 12 godina, počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje u vezi sa krivičnim djelom obljuba sa djetetom.

Ovo krivično djelo nije bilo prijavljeno policiji već su službenici CB Nikšić došli do saznanja da je izvršeno. Nakon toga preduzeli su aktivnosti kako bi došli do dokaza o izvršenom krivičnom djelu. Tokom kriminalističke obrade od oštećenog dječaka je u propisanoj proceduri uzeta izjava. Osumnjičeni je lišen slobode nakon operativnih saznanja CB Nikšić, nakon čega je uslijedila razmjena podataka sa policijama drugih država.

U razmjeni podataka sa policijama drugih država službenici CB Nikšić su dobili podatke da je A.G.U.D. u SR Njemačkoj osuđivan zbog zlostavljanja djece. On je prethodno SR Njemačku napustio legalno, budući da se u tom momentu ni po kom osnovu nije potraživao, i putovao je slobodno kroz druge države kao i ušao u našu zemlju.

A.G.U.D. se, sumnja se, u kontaktima sa našim državljanima lažno predstavljao. Nakon lišenja slobode on je priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću a potom i sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću. Sudija za istragu je za A.G.U.D. donio rješenje o  pritvoru u trajanju od 30 dana nakon čega je ovo lice sprovedeno u ZIKS.

Službenici CB Nikšić su identifikovali i lice koje je na našoj teritoriji boravilo u društvu A.G.U.D. Radi se o stranom državljaninu. Za sada ne postoje indicije koje bi ukazale na sumnju da je ovo drugo lice učestvovalo u izvršenju krivičnog djela, ali se međutim potražuje radi davanje izjave i dalje obrade predmeta. To lice se više ne nalazi na teritoriji naše države. Dalji rad na ovom predmetu je u toku.

Izvor: Portal Analitika

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Ovo je strasno!! Nadam se da ce se ovo zlo procesuirati kako se samo to u Niksicu moze i na nacin kako to nikasicani rjesavaju. Da se malo vise govori o problemu pedpfilije i da se tome posvjecuje paznje pa skoro kao djackoj uzini, mozda bi se podigla svijest i opreznost.kad je ovo u pitanju. Pitam se jesmo li uopste svjesni koliko je ovo ozbiljno i koliko su nam djeca ugrozena. Uzas! Nadam se da ce biti dostupne informacije kako bi se znalo dokle je doslo sve sa ovim njemackim gadom (da ne bude, ka’ vazda Izio vuk magarca) i, prije svega, kako je to dijete, jadno??

Leave a Reply