Đačku užinu u prvom mjesecu koristi 40 odsto đaka

Nakon što su nedjelju dana degustirali užinu, 9.000 učenika osnovnih škola iz Podgorice odlučilo se da im đačka radionica škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić“ dostavlja hranu, a za to će njihovi roditelji plaćati 15 eura.

“Nakon probne sedmice degustacije užine za nju se odlučilo 9.000 učenika, što čini oko 40 odsto korisnika”, kazali su iz ove ustanove za CdM.

Ova škola je prošle sedmice donirala preko 110.000 obroka, sa dodacima voća, vode i mliječnih proizvoda.

“U izradi menija uključilo se Institut za javno zdravlje, u cilju formiranja kvalitetnije ponude”, kazali su iz radionice. Ona uključuje peciva od cijelog zrna žitarica, kifle, proje i sendviče sa integralnim brašnom i sjemenkamama, lana, bundeve, susama, čia sjemenkama kao i peciva sa koprivom, razne vrste mafina i slatkog peciva.

U đačkom centru napominju da se prijave za užine vrše do posljednjeg radnog dana u mjesecu, a uplate traju do 7. početkom svakog mjeseca.

Uplaćuje se na broj žiro računa 510-8841-95 u Crnogorskoj komercijalnoj banci.

“Meni ćemo mijenjati. Na mjesečnom nivou postoji mogućnost distribucije po dva nova proizvoda”, kazali su iz škole “Sergije Stanić” za CdM.

Napominju da se svinjsko meso ne upotrebljava.

Užina za jedno dijete je 15 eura, a za drugo dijete treba izdvojiti 10 eura.

Što se tiče plaćanja za korisnike socijalne pomoći čeka se odgovor Ministarstva prosvjete.

“Užinu razvozimo i na Biočima, Ublima, Piperima, Barutani da djecu ne bi odvajali, i ako je u pitanju oko 20-ak djece”, kazali su iz đačke kuhinje.

a

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Užina i treba da bude takva.Vama koji se bunite djeca jedu pečenja ,i hrane se po restoranima.Jesje ali u snovima.Škola nije restoran,Djeca treba prije skole da jedu ,takodje i posle.U školi užinu,ako nece ovu kupite drugu.A neko nema ni ovu ni nikakvu nego gladno ide.Pa ćuti,dok neki od pune guzice biraju,i pljuju po hrani.

  2. Znači ne možemo za hranu reci,odvratno,pi,bljak ,grozno,mizerno.Zašto ,jer moze bit sjutra da igrom slučaja necemo imati ni za to mizerno.Ako je dijete gladno svako malo,a ovdje ponudjena uzina sa PRISTOJNOM CIJENOM kao takvom ,da se za taj novac može kupiti i donijeti u školu to što se djetetu jede.Onda se şede s djetetom ,razgovara,bilo da je prvi ili osmi razred.Da dijete jede prije škole ,kupi ponese užinu u školu ,jede posle škole.Ako je i dalje gladno kupi užinu ,i ponese sendvič iz kuce.To nije sramota.I ne jedan sendvič nego dva plus kupljena užina.Nadam se da ce tad biti sito,i nadam se da to nece biti skupo.Ako dijete nece tako,nego ce da se buni i mizeriše,onda ste vi kao roditelj nedje napravili propust.

  3. prezadovoljna, i cijena je pristojna za ovo sto su do sada dobijali za uzinu, i ona boca vode je 35 centi u prodavnici, a i pecivo da valja nije manje od 70 centi, da ne govorimo o tome da ne moramo misliti o pakovanju i idenju u pekaru il prodavnicu svakodnevno prije skole

  4. Jeste,preloše,jer svi kuci jedemo kavijar iz zlatne kašike,i pijemo mlijeko od neke zašticene životinje.Pa je ova užina preloša i nezdrava.Realna priča je da smo na ovu nezdravu hranu porasli.Da ste gladni sve bi super bilo.Što ne znači da jednog dana nećete biti.Svi koji tako razmišljaju biće .Pokondireni pogotovo.A ovamo kifla iz pekare je zdrava.Jer kifla iz pekare je sestra od tetke ovim kiflama za užinu.A burek brat od tetke.

Leave a Reply