Poziv roditeljima da predlažu sadržaje za dječja igrališta

Neformalna grupa stanara Bulevara “Ivana Crnojevića” koja je počela sa obnovom parka i igrališta u centru Podgorice, pozvalo je roditelje iz cijele Crne Gore za postavljanje zanimljivih sadržaja za djecu, koji ne bi bili finansijski prezahtjevni.

Pozivaju roditelje da im dostavljaju predloge i ideje u komentarima na ovaj tekst, na mail [email protected] ili na Facebook grupu Zelena zona za djecu i penzionere.

Stanari su odlučili da zapušteno dječje igralište ispred stambene zgrade na Bulevaru”Ivana Crnojevića” uzmu u svoje ruke i napravili su projekat za njegovo uređenje Zelena zona za djecu i penzionere. Na igralištu se svakodnevno okuplja veći broj roditelja sa djecom, kao i starijih osoba, vlasnika ljubimaca i tinejdžera.

“Dječje igralište, koje je nekad imalo sav neophodan mobilijar, sada predstavlja djelimičnu opasnost za djecu koja se ovdje igraju, zbog dotrajalosti postojećeg mobilijara koji je ostao”, ukazuju stanari.

Na igralištu je planirano postavljanje dijela parkovskog i dječjeg mobilijara, šahovskih stolova, čišćenje  igrališta od stakla i raznih sitnih predmeta, kao i farbanje postojećeg dječjeg mobilijara u jednom dijelu igrališta, postavljanje korpi za otpatke, ali i informativne table za vlasnike ljubimaca.

Tokom prethodnog vikenda na igralištu je već postavljena nova kutija sa čistim pijeskom za igru.

 

 

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply