U vrtiću Poletrac 2 popodnevna smjena i naredne školske godine

Javna predškolska ustanova “Đina Vrbica” iz Podgorice organizovaće i ove godine rad u popodnevnj smjeni u jedinici Poletarac 2 na Krivom mostu i tako nastaviti pilot projekat započet prošle godine, s tim što će roditeljima omogućiti da mijenjaju smjenu u kojoj će dijete boraviti u vrtiću, u skladu sa obavezama na poslu.

Udruženje Roditelji zatražilo je od uprave informaciju o tome da i će popodnevna smjena biti dostupna naredne školske godine koja uskoro počinje, jer su nam se roditelji obraćali zbog toga što nijesu uspijevali da u vezi sa tim dobiju odgovor.

Kako nam je danas saopšteno iz uprave, broj upisane djece je 25, i iz različitih su uzrasnih grupa.

“Nemamo tačan podatak o tome koliki je broj zainteresovanih roditelja za mijenjanje smjene, ali će svaki zainteresovani roditelj imati mogućnost da donese pismenu potvrdu od poslodavca (za mijenjanje smijena), kako bi se usluga koristila na racionalan način i u prave svrhe”, pojasnili su iz JPU “Đina Vrbica”.

Najavili su da će ovu uslugu u narednom periodu promovisati.

Iz ove JPU su kazali i da će, iako školska godina zvanično počinje u ponedjeljak, 4. septembra, u njihovim vaspitnim jedinicama od petka, 1. septembra sve biti spremno za dolazak mališana. U petak će redovan rad početi i drugoj JPU u Podgorici – “Ljubica Popović”.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Ispada kao da je Podgorica jedini grad u kome roditelji rade po smjenama, pa iako Kotor ima tri vrtica, nisu htjeli pokusati pa cak ni “eksperimentalno”. Ne znam ni jednu jedinu porodicu gdje roditelji rade prvu smjenu, pogotovo kod privatnika, a 90% nas radi u privatnom sektoru. Znaci od 30 dana, u slucaju poklapanja smjena, djecu mi 15 mora neko drugi cuvati.

Leave a Reply