Ministarstvo prosvjete i novi direktor odgovaraće pred sudom

Nakon što su zaposleni JPU “Đina Vrbica” saopštili da Milena Mijović ugrožava početak nove školske godine krivo navodeći informacije o stanju u Ustanovi, oglasila se Mijović najavljujući da će Ministarstvo prosvjete i direktor ustanove odgovarati pred sudom.

“Ministarstvo prosvjete, putem novopostavljenog direktora JPU “Đina Vrbica” pokušava najprizemnijim spinovanjem, da predmet moje tužbe protiv Ministarstva prosvjete u vezi partijskog zapošljavanja i postavljanja politički podobnih i partijskih kadrova, plagiranja reforme obrazovanja i nezapamćene štete koju je to proizvelo, izmjesti iz fokusa i usmjeri pažnju javnosti na probleme rada jedne predškolske ustanove”, napisala je ona u reagovanju.

Ona je podinijela tužbu nadležnom sudu protiv Ministarstva prosvjete i odluke o imenovanju direktora vrtića, za koju smatra da je diskriminisanje po političkoj osnovi i očigledan proizvod partijskih interesa.

Kako navodi, žao joj je što njen kolega pristaje na ovakvu vrstu posla, jer ona ni jednom riječju nije komentarisala njega kao osobu i njegov rad, a on se usudio da nju nazove kriminalcem i najpogrdnijim imenima, i to sve preko sredstava javnog informisanja.

“Sve optužbe koje je iznio na moj i račun moje porodice, ipak će morati da dokazuje na sudu”, najavila je Mijović.

Ona podsjeća da već dva mjeseca nije u vrtiću. Nema, kako kaže, nikakve veze ni sa direktorom, trenutno ni sa vrtićem, a ni sa zaposlenima.

“Sadašnja uprava, koja je dobila mandat od ministra da vodi ustanovu, umjesto da sprema vrtiće za dolazak djece, oni se bave sa mnom. Nije prvi put da me optužuju, a za ovakve i slične optužbe odgovaraće na sudu, a svakim novim reagovanjem mi daju sve više materijala za tužbu. O ozbiljnosti njihovih optužbi i o tome ko stoji iza pisma “zaposlenih” dovoljno govori sa koje mejl adrese je saopštenje poslato, a to je zvanični mejl ustanove”, dodaje Mijović.

O novcu u iznosu od 192.600 eura za koji ne znaju zbog čega je prebačen na račun UNDP-a, Mijović poziva potpisnike pisma da se obrate Ministarstvi prosvete da im pojasni.

“Radi javnosti objašnjavam da je taj novac prebačen na račun ugledne međunarodne organizacije, prema projektu Ministarstva prosvjete i UNDP-a, koji se odnosi na rekonstrukcije i opremanje vaspitno-obrazovnih institucija, a ugovor između UNDP-a i Ustanove je sklopljen i potpisan od strane bivše direktorice Nataše Tomović. I iz ove optužbe nažalost izbija svo neznanje onih koje je ministar postavio da vode ustanovu. Što se tiče optužbi za kupovinu automobila, i tu su pogriješili. Nije kupljen jedan automobil nego dva za potrebe ustanove. I oba se nalaze i dalje u posjedu Ustanove, od kojih jedan vozi sadašnji direktor. Ostale optužbe neću da komentarišem jer su ispod nivoa”, dodaje Mijović.

Ponavlja da ako imaju bilo koji osnov za tužbu, znaju ko je adresa kojoj treba da se obrate. Mijović moli upravu vrtića da se počne baviti svojim poslom, jer se ona njima ne bavi, i oni nijesu predmet njenog interesovanja. Voljela bi, kako dodaje, i da ne bude predmet njihovog interesovanja i analize, nego djeca i priprema ustanove za novu školsku godinu, za koji su i dobili mandat.

“A zbog ovih neosnovanih optužbi koje stižu iz vrtića, dadaću pretodnoj tužbi protiv direktora vrtića. Sa ovim odgovorom završavam polemiku sa upravom vrtića, koju ja nijesam ni inicirala”, piše u reagovanju Milene Mijović.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Nije mi jasno da kompleksasi bjeze od jezika koim govorimo i da je bitno vec dest godina prepisati nesto od hrvata ili popularno ” prijebacit ” nesto od njih. Gdje idete…pokolenja ce se sprdati sa vama kad sve ovo slegne jednog dana.

  2. Milena je lijepo kazala, pojasnice se sve na sudu. A uprava treba da radi svoj posao, da se pripremi za dolazak djece, a ne da se bavi njom. Ona tamo nije vec dva mjeseca. Ona se njina ne bavi i ni jednom rijecju ih ne pominje, vec sve vrijeme govori o ministarstvu i tuzbi protiv njih. Nego svakome iole pametnijem je jasno o cemu se radi, nova uprava nema kompetencija da upravlja vrticem i ne znaju sto da rade. Zato se bave njom umjesto, da se bave svojim poslom.

Leave a Reply