Od danas korpa za donacije na štandu Gradske knjižare u Delti

Građani koji žele da podrže humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više i pomognu djeci iz socijalno ugroženih porodice kako bi se pripremila za školu, mogu od danas donirati i u okviru štanda Gradske knjižare koji se nalazi u šoping molu Delta City u Podgorici.

Udruženje Roditelji, koje organizuje ovu humanitarnu akciju šestu godinu, postavilo je posebnu korpu za prikupljanje donacija pored štanda Gradske knjižare u centralnom atrijumu Delte. Građani koji žele da se uključe u akciju mogu donirati školski pribor, udžbenke, školske torbe i opremu od danas do subote, u  terminu od 10 do 22 sata. Osim u Delti, donacije mogu donijeti i u prostorije udruženja Roditelji, u ulici “Bracana Bracanovića” 74/a u Podgorici od 9 do 20 sati, a ukoliko su iz drugih gradova potrebno je da pozovu broj 020 22 10 00.

Prikupljene donacije biće podijeljene djeci koja su uključena u program podrške u učenju koji Udruženje realizuje u Razvojnom centru, kao i djeci iz jednoroditeljskih i socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji.

Udruženje Roditelji ovu humanitarnu akciju organizuje sedmi put, a završni događaj će biti održan u subotu, takođe u centralnom atrijumu šoping mola Delta City.

Tokom prethodnih šest akcija građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija. Ovogodišnju akciju već su podržali Institut Konfučije, Next auto, Radio difuzni centar, Monteput d.o.o, Montenomaks, Tagor i Atlas Banka AD, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i Micromedia. Podršku akciji pružaju i članovi volonterskog kluba podgoričke Gimnazije.

Leave a Reply