Šavnik dobio igralište za velike i male

Udruženje Roditelji otvorilo je u petak prvo javno igralište u Šavniku, kroz projekat Vježbalište za velike i male, koji finansira Ministarstvo sporta. Istog dana održana je I prva radionica za djecu, u saradnji sa Animatorima Zabavljatorima koji su promovisali zdravu ishranu i fizičku vježbu i zdrave stilove života.

Pogledajte: Album sa fotografijama sa otvaranja igrališta

Cilj projekta, koji sa pet hiljada eura finansira Ministarstvo sporta, je unaprijeđenje života mladih ljudi, roditelja i djece u opštini Šavnik, kroz izgradnju vježbališta sa elementima dječjeg igrališta i realizacijom predavanja i radionica za roditelje i djecu.

Na igralištu su postavljene ljuljaške, klackalice, tobogan, konjić, kao i mobilijar za vježbanje mladih – vratila, razboj…

Projektom je planirano održavanje još jedne radionice, koja će uslijediti 5. avgusta, a u toku nje će djeca imati priliku da kroz unaprijed osmišljene NTC poligone i igru vježbvaju finu I grubu motoriku, pažnju I koncentraciju.

Ovaj projekat je dio inicijative Vratimo djeci igrališta koju je udruženje pokrenulo 2013. godine.

Tom inicijativom Udruženje želi da mladim roditeljima i djeci osigura mogućnost kvalitetnije provedenog slobodnog vremena, povećanje kvaliteta života, promociju zdravih stilova života, kroz bavljenje sportom.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply