Protiv učitelja iz Šavnika tužilaštvo otvorilo izviđaj

Osnovno tužilaštvo iz Pljevalja otvorilo je izviđaj protiv učitelja Obrazovnog centra iz Šavnika Milije Ćeranića pod sumnjom za krivično djelo zlostavljanje jer roditelji jedne učenice tvrde da je ošamario.

Uprava Obrazovnog centra takođe je pokrenula disciplinski postupak protiv Ćeranića, potvrđeno je Vijestima.

Policija je nakon sumnji roditelja, čije je dijete iz škole došlo crvenog i brazdama išaraog obraza, podnijela krivičnu prijavu protiv učitelja. On je međutim tvrdio da je pokušao da spasi djevojčicu koja ide u drugi razred osnovne škole da ne padne i da je nije udario.

U izviđaju su uzete izjave učenika u prisustvu roditelja đaka i nastavnika koji su tog dana bili u školi, kao i samog učitelja.

“Disciplinski postupak je pokrenut kako bi se utvrdilo činjenično stanje. Procedura je i dalje u toku u skladu sa zakonskim rokovima”, kazali su iz škole.

Iz ODT Pljevlja nam je kratko odgovoreno da je tom tužilaštvu “od strane Uprave policije – Odjeljenje bezbjednosti Šavnik, podnijeta krivična prijava protiv osumnjičenog M.Ć. iz Šavnika, zbog krivičnog djela zlostavljanje iz čl.166a KZ CG”.

U tom članu se navodi da će se kazniti zatvorom do jedne godine ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply