Od septembra novi jelovnik Đačke kuhinje

Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić“ iz Podgorice zaključila je ugovor o poslovnoj saradnji sa Institutom za javno zdravlje, a njegov cilj je, kako su saopštili, zajednički rad na unapređenju kvaliteta užine koja prije svega podrazumijeva izmjene jelovnika i izradu novih receptura.

“Navedene izmjene će biti realizovane od septembra 2017. godine, odnosno sa početkom naredne školske godine”, saopšteno je iz škole.

Užina u školama je pilot projekat koji je počeo ove školske godine i sprovodi se u 26 osnovnih škola.  U đačkoj kuhinji – poslastičarsko pekarskoj radionici praktičnu nastavu obavljaju učenici tokom cijele nastavne godine, a najmanji broj učenika po danu je tri. Trenutno se u đačkoj kuhinji proizvodi 6.000 obroka.

Mjesečna cijena užine je 12 eura, a roditelji za svako drugo, treće i sljedeće dijete koje pohađa vaspitno-obrazovnu ustanovu obrok plaćaju u pola cijene, tačnije šest eura.

Svi proizvodi se proizvode, pakuju i transportuju na bezbjedan način u skladu sa HACCP standardima.

Za užinu u školi, učenici najčešće dobijaju razna peciva, slatke i slane štapiće, lepinje, krofne i sendviče.

Iz škole i Ministarstva prosvjete su u oktobru najavili da će roditelji i učenici imati mogućnost da tokom ankete koja će biti realizovana krajem prvog polugodišta, iznesu svoje stavove i mišljenja, a zaposleni u “Sergiju Staniću” će razmotriti sve te zahtjeve i primjedbe. Nakon toga je trebalo da se promijeni i jelovnik, a u skladu sa ocjenama roditelja. Prema infomacijama portala Roditelji, anketa do sada nije rađena.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply