Novi incident u mojkovačkoj srednjoj školi

U jučerašnjoj tuči učenika mojkovačke srednje škole “Vuksan Đukić”, korišteni su nož, kamenice i takozvani metalni boksevi, ali u incidentu nije bilo teže povrijeđenih.

Vijestima je rečeno da su i dva profesora udarena, navodno slučajno dok su razdvajali đake.

Jedan od očevidaca saopštio je Vijestima da su dvojica učenika te škole nasrnula jedan na drugog najprije pesnicama, zatim kamenicama da bi na kraju jedan od njih izvukao i nož.

“Oko 9 sati, dok sam išao da kupim nešto na obližnjoj trafici, vidio sam dvije grupe mlađih učenika u dvorištu škole okupljenih kod ograde i čuo kako razmjenjuju grube  psovke. Očigledno je tuča bila ranije zakazana. Jedan naspram drugog stajali su učenici Ž. i R.  Neko je povikao kako Ž. ima nož, a R. ga je udario pesnicom u lice. Zatim se odmiču jedan od drugog, pa R. uzima kamenicu. U tom trenutku pritrčali su profesori u pokušaju da ih razdvoje. Jedan od starijih učenika je istrgao R. kamenicu iz ruke”, ispričao je sagovornik Vijesti.

On tvrdi da su se u tuču ubrzo umiješali stariji rođak učenika R. koji je držao kamenicu, kao i još jedan muškarac koji nije učenik škole…

“Zbog toga su se opet umješali profesori i razdvojili dva momka… Dok su ih razdvajali, dvoje profesora su okrznuti, ali mislim da su samo lakše povrijeđeni. Jako je čudno što sam primijetio da su uz policijsku pratnju svjedoci događaja povedeni u stanicu.  Akteri tuče, međutim, sačekali su roditelje, pa potom sa njima otišli da daju izjave”, tvrdi  sagovorik Vijesti.

U mojkovačkoj policiji juče su potvrdili da se incident dogodio u dvorištu srednje škole, ali i kazali  da zbog procedure koja je u toku ne mogu saopštiti više informacija.

Krajem prošle godine, nekoliko  učenika iste škole  privođeni su u policiju na informativni razgovor zbog navodnog  posjedovanja i konzumiranja narkotika.

Zbog toga je, navodno, nekoliko učenika isključeno iz škole.

Iz tamošnje policije i uprave škole demantovali su te informacije.

Iz uprave škole  tada su rekli da su učenici isključeni zbog velikog broja neopravdanih časova.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply