U dječjoj bolnici ubuduće oftalmolog jednom sedmično

U Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra djecu koja imaju treba da posjete oftalmologa ubuduće će pregledati jednom sedmično dr Nataša Jovović, dok su za  hitna stanja na usluzi oftalmolozi Klinike za očne bolesti.

U Institutu je trenutno zaposlen jedan specijalista iz oblasti oftalmologije koji je na dužem bolovanju, a zbog čega roditelji i djeca imaju probleme u ostvarivanju prava na zdravstveni zaštitu već neko vrijeme.

Iz Kliničkog centra Crne Gore je udruženju Roditelji objašnjeno da prema Ugovoru iz 2011. godine dr Sanja Borović zbrinjava djecu koja se liječe u Centru za neonatologiju, a ova zdravstvena ustanova se dr Borović kao i sa dr Jovović dogovoreno da rade operativne zahvate kod djece koja imaju strobizam (razrokost).

“Napominjemo da su tri ljekara na specijalizaciji iz oblasti oftalmologije za potrebe IBD-a. Takođe napominjemo da KCCG čini napore da obezbijedi djeci blagovremene oftalmološke usluge”, kazali su iz Kliničkog centra.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. A kod dr Borovic vas ljubazna sestra pita jeste li preko fonda,pa kad kazete da jeste stavi vas na listu cekanja i do tri,cetiri mjeseca….pa cekajte….e ako niste preko fonda vrijeme cekanja je najduze 72 sata….. Strava i uzas

  2. U martu 2014 sam upucena pravo iz porodilista KCCG sa blizancima kod dr Borovic u ordinaciju preko puta Delta City-ja. Doktorica iz KCCG mi se izvinjavala jer mora da me uputi kod nje i moram da platim preglede za novorodjencad, jer u KCCG nije bilo oftamologa.

Leave a Reply