OKo 700 mališana u dežurnim vrtićima u Podgorici

Foto: Pink M

Tokom zimskog raspusta koji traje do 23. januara u dežurnim objektima javnih predškolskih ustanova u Podgorici, “Ljubica Popović” i “Đina Vrbica” boravi oko 700 djece. Ove dvije ustanove, u koje je inače upusano preko sedam hiljada djece, za vrijeme raspusta imaju poseban režim boravka.

Portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić kazala je teviziji Pink M da je u JPU “Ljubica Popović” trenutno oko 400 djece, a kada je u pitanju “Đina Vrbica” krajem decembra prijavljeno je oko 600 za boravak tokom januara, a trenutno ih je oko 300.

Iz resornog ministarstva poručuju da su kapaciteti za sada dovoljni.

Roditelji djece koja borave u vrtićima u periodu dežurstva, biće obavezni da plate samo za one dane u januaru tokom kojih su djeca boravila u dežurnim vrtićima.

Za jaslice dan boravka košta 1,82 eura, za vrtić 1,78 eura i ukoliko djeca ne borave u vrtiću, odnosno za dane kada ne idu u vrtić roditelji nijesu dužni da plaćaju niti to da pravdaju, pojasnila je Lekić.

JPU “Ljubica Popović” organizuju rad u istoimenoj jedinici Preko Morače i u Suncokrilima u Bloku 5.

“Od 36 grupa 21 je za djecu od 3 do 6 godina a za jaslice 15. U jaslicama je obično od 6 do 12 djece, a u grupi vrtića od 8 do 21 dijete”, kazala je vaspitačica Lidija Popović.

U Suncokrilima je danas bilo oko 90 djece, a juče ih je bilo 168.

“Ima dovoljno mjesta, čak i da je duplo više djece bilo bi mjesta u našem objektu jer naš objekat prima i po 500 djece kad je normalan radni dan”, navela je Popović.

U tom vrtiću danas nije radio sistem za grijanje jer je zbog pucanja cijevi u toku noći došlo do kvara koji je u toku dana saniran.

Izvor: Pink M

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. “Djeca sjedjela u jaknama”?! Da li se neko obracao upravi da pita o cemu se radi? U Suncokrilima jutros nije bilo grijanja na hodnicima, ali su klime radile u prostorijama. Isla sam poslije rucka opet da provjerim, iza toga je kvar saniran.

  2. Pa neka sjede u jaknama i sa kisobranima kad nema nas roditelja. U nasem vrticu drze kante kada pada kisa, vlaga i uzas, kad pricam sa drugim roditeljima konstatuju da kako je drugima tako i njihovoj djeci 😤 Ministarstvo ne bih komentarisala 😡 strasni su uslovi y vrticima i skolama, a mi cutimo…

Leave a Reply