BioSave počinje primjenu Harmony, najbržeg neizvanzivnog prenatalnog testa

harmony

Sponzorisana objava

Kompanija Bio Save Montenegro počinje od sjutra primjenu Harmony testa, najsavremenijeg testa za procjenu genetskog zdravlja bebe. Harmony je neinvazivni prenatalni test koji se radi u cilju dijagnostike trizomija 21 (Daunov sindrom), 18 (Edvardsov sindrom) i 13 (Patau sindrom), kao i aberacija polnih hromozoma (sindrom XXX, Klinefelterov sindrom, Jakobsov sindrom, Tarnerov sindrom).

Test je namijenjen posebno trudnicama starosne dobi preko 35 godina kao i trudnicama sa sumnjivim ultrazvučnim nalazom ili sa povišenim rizikom na Double testu. Može se raditi već od 10. sedmice trudnoće iz uzorka krvi majke.

U BioSave kažu da se u svijetu na svaka dva minuta jedna trudnica odluči za Harmony test.

Pojašnjavaju da je najbrži neinvazivnim prenatalnim testom u svijetu jer savremena tehnologija kojom se koristi omogućava prispijeće rezultata za svega tri radna dana.

“Pouzdanost Harmony testa mjerena najvišom pozitivnom prediktivnom vrijednošću (PPV) i najnižom stopom lažno pozitivnih rezultata, izuzetno je visoka što pokazuje niz studija od renomiranih autora na preko 26 HILJADA trudnica. (Ashor 2012, Norton 2015, Stokowski 2015). Najpovoljniji je za naše trudnice,  kako zbog najboljeg odnosa cijena/kvalitet, tako i zbog najniže cijene u poređenju sa drugim neinvazivnim prenatalnim testovima ponuđenim u Crnoj Gori”, saopštavaju iz BioSave-a.

Čak 94 odsto žena se odlučuje za neinvazivni prenatalni test što je broj invazivnih dijagnostičkih procedura smanjilo za čak 44 odsto, a istovremeno se za 66 odsto povećao broj uspješno otkrivenog Daunovog sindroma u prenatalnom periodu.

Za razliku od Double i Triple testa Harmony u preko 99.99 odsto slučajeva daje pouzdane rezultate jer se oslanja na analize genetskog materijala bebe, a ne na statističku vjerovatnoću. Tokom trudnoće kratki fragmenti DNK majke i ploda slobodno cirkulišu u majčinom krvotoku. Test se zasniva na ispitivanju fetalne DNK iz krvotoka majke DANSR/FORTE tehnologijom.

Za dodatne informacije zainteresovane mame mogu pozvati tokom 24/7 dana u sedmici dostupan broj telefona 067/252-253.

Izvor: BioSave Montenegro

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply