I lokalna uprava Nikšića obezbijedila udžbenike za prvake

niksic

Lokalna uprava Nikšića odlučila je da za sve prvake iz toga grada obezbijedi besplatne komplete udžbenika, i na taj način se pridružila opštinama koje se posljednjih godina opredjeljuju na taj korak, a najavljuju da će im to postati tradicionalna odluka.

Iz Opštine su zamolili sve roditelje koji su do sada rezervisali knjige za prvake da rezervacije otkažu, uz izvinjenje knjižarima, a udžbenici će biti distribuirani svim osnovnim školama na teritoriji opštine.

Riječ je o oko 880 prvaka, a za udžbenike će biti izdvojeno blizu 38 hiljada eura.

Prema riječima Slobodanke Roganović, rukovodioca Službe predsjednika opštine, odluka je „investicija u budućnost grada“ sa željom da prvacima požele srećan početak školovanja, a roditeljima u velikoj mjeri olakšaju opremanje djece za polazak u školu.

„Ova ideja u Opštini je razmatrana i prethodnih godina ali sada smo, usled stabilazicije finansija, u prilici da je realizujemo“, kazala je Roganović.

Prema riječima potpredsjednika Opšine Đoka Krivokapića kupovina udžbenika za prvake postaće tradicija.

„Uz stipendije koje Opština izdvaja za najbolje studente uložićemo napor da i našim prvacima od ove godine pomognemo sa kompletom udžbenika. Budžet nam prethodno nije dozvoljavao ‘izlete’ ovoga tipa pa smo konzervativno postupali i troškove suzbijali gdje god smo mogli“, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima stvorile su se pretpostavke da se i trošak za nabavku udžbenika može ukalkulisati za ovu godinu jer još nijesu blizu odluke o eventualnom razmatranju rebalansa budžeta.

„Poziciju smo pronašli na tekućoj budžetskoj rezervi koja nam daje za pravo da neke troškove koje nijesmo planirali odlukom o budžetu možemo transponovati i isplatiti tokom budžetske godine“, kazao je Krivokapić.

Izvor: Vijesti

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply