Novi izgled doma za još jednu porodicu

Tanja

U sklopu humanitarne i društveno odgovorne akcije Osmijehom oboji dom 2016., Boje i lakovi Kameleon u saradnji sa kompanijom Maxima iz Lučana, adaptirali su još jedan dom, četvrti od kako je akcija počela.

Posljedjnji dom u koji su ušli Kameleon i Maxima sa namjerom da mu poklone novi izgled, je dom samohrane majke Tanje iz Podgorice.

“Tanja sa svojom kćerkom živi u Podgorici u stanu koji preko deceniju nije krečen. Zbog objektivnih životnih okolnosti i zbog velike energije koju je usmjerila na školovanje i podizanje kćerke, Tanja nije imala mogućnosti i novca da se posveti uređenju stana u kojem njih dvije žive”, piše u saopštenju Kameleona.

Mirko Raičević, suvlasnik Kameleona pojašnjava da žele prije svega da pomažu djeci jer nije prikladno da spavaju u vlažnim, memljivim, odnosno nezdravim uslovima. On kaže da je za krečenje stana potrebno oko 100 eura, a toliko najčešće iznose mjesečni prihodi velikog dijela porodica koje Kameleon obiđe.

“Mi ćemo u saradnji sa kompanijom Maxima iz Lučana, pomoći deset porodica, ali na žalost pomoć ovakve vrste potrebna je mnogo većem broju ljudi“ ističe on.

Akcija Osmijehom oboji dom 2016. je počela u martu i trajaće do kraja oktobra, do kada je planirano da deset porodica bude obuhvaćeno paketom pomoći iz oblasti poslovanja Kameleona, a koji podrazumijeva saniranje oštećenja, ispunjavanje pukotina, gletovanje, krečenje, farbanje stolarije i bravarije, kao i sve ostale intervencije u enterijeru.

„Skoro smo na polovini ovogodišnje akcije i za sad sve ide onako kako smo planirali. Četiri doma smo adaptirali i doveli u stanje da je boravak u njima prijatniji i zdraviji. U međuvremenu se pripremamo za nove poduhvate i obilazimo porodice koje su na spisku za pomoć“, kazao je suvlasnik Kameleona Boris Jovićević.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply