Rajovićev mini seminar za roditelje danas i sjutra u Podgorici, Kotoru i Budvi

ranko

U Podgorici, Kotoru i Budvi danas i sjutra biće organizovan mini seminar za roditelje o NTC sistemu učenja i njegovoj primjeni kod kuće u radu sa djecom, a koje će voditi dr Ranko Rajović, doktor interne medicine, dugogodišnji predsjednik Komiteta svjetske Mense za nadarenu djecu i jedan od autora programa NTC Sistema učenja, koji se bazira na primjeni neurofiziologije u pedagogiji.

Seminar koji se sastoji od 4 radionice od po 45 minuta se naplaćuje po cijeni od 25 eura.

Radionice u Podgorici počinju danas u 17 sati u vrtiću Pinokio u blizini Delte. Prijave na telefon 067 284 557.

U Kotoru će seminar biti održan u četvrtak, u vrtiću Osmijeh od 14 sati i 30 minuta (prijava na broj 069 477 507) , a istog dana, ali od 18 sati i 30 minuta u Budvi, i to u Akademiji znanja (prijave na telefon 069 230 920).

NTC sistem učenja dr Ranka Rajovića primjenjuje se na različite načine u 15 evropskih zemalja. Sistem podrazumijeva učenje utemeljeno na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih nauka, posebno pedagoških – porodične pedagogije, didaktike i metodike za predškolski i osnovnoškolski uzrast.

Taj sistem učenja predstavlja operacionalizaciju teorijskih spoznaja navedenih naučnih disciplina, što je dobar pokazatelj kako povezivati teoriju s obrazovnom praksom. Pritom je riječ o novom pristupu učenju u kojem dominira misaona aktivnost djeteta i njegov uspješan razvoj.

Program nudi načine prepoznavanja nadarene djece, njihove karakteristike i puteve ka povećanju IQ-a, razvoja sposobnosti i stvaralačkog mišljenja. Naglašava važnost porodice i šire društvene zajednice (vrtići, škole, centri za nadarene) u razvoju nadarene djece.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply