U toku je akcija Zajedno za polumaturante i maturante

Zajedno za polumaturante i maturante

Udruženje Roditelji je pokrenulo akciju Zajedno za polumaturante i maturante, s ciljem da pomogne porodicama koje su u stanju socijalne potrebe da spreme djecu za polumaturske i maturske večeri.

Akcija je pokrenuta sredinom aprila, a osim porodica kojima u kontinutitetu pomaže Grupa za socijalnu podršku udruženja Roditelji, obuhvatila je i porodice koje su se odazvale javnim pozivima da se prijave ako im je potrebna ova vrsta pomoći. Takođe, kontaktirane su partnerske organizacije koje rade sa socijalno ugroženim porodicama kako bi i njihovi korisnici mogli biti obuhvaćeni akcijom, ukoliko to žele.

Osim porodica, Udruženje je pozvalo i zainteresovane donatore da se uključe i podrže akciju kako bi što veći broj djece bio obuhvaćen. U akciju se mogu uključiti svi koji imaju mogućnost da doniraju odjevne kombinacije, obuću, nakit, šminku, frizure i slično pozivom na telefon (020) 22 10 10 ili putem mejl adrese: [email protected]

Udruženje Roditelji je veoma zadovoljno i dosadašnjim odzivom građana koji su donirali očuvanu korištenu garderobu, ali i velikog broja butika, frizerskih i kozmetičkih salona iz Podgorice. U akciju su se, osim građana, do sada uključili butici Lela, s Oliver, Diva, OVS, Trezor, Hit, Fashion In, Bisa, zatim frizersko kozmetički saloni Alfa ton Lekić, Ivana, Jasmin, Queen, Royal, Estetik studio Zoka, frizerski studio by Adina, studio Image i kozmetički salon Anik, a nakit je donirala radionica Nakit by Meja.

Akcija je do sada obuhvatila 29 djece, od kojih je u potpunosti opremljeno desetoro, a za ostale je pripremanje i spremanje u toku.

Udruženje Roditelji još jednom poziva sve zainteresovane kompanije, butike, frizersko-kozmetičke salone da se uključe u akciju Zajedno za polumaturante i maturante i daju svoj doprinos na zadovoljstvo brojne djece kojima je ova vrsta pomoći potrebna.

Grupa za socijalnu podršku Udruženja Roditelji više od četri godine kroz različite humanitarne akcije, a uz pomoć donatora i drugih roditelja, pomaže socijalno ugrožene porodice obezbjeđujući im garderobu, obuću, opremu za bebe i djecu, školski pribor i knjige, ali i pružajući im podršku kroz psihološko, pravno i socijalno savjetovanje. Od januara ove godine, u okviru Igračkoteke i Razvojnog centra imaju na raspolaganju i pomoć za djecu pri savladavanju školskog gradiva kao i mogućnosti prisustvovanja kreativno-edukativnim radionicama i  iznajmljivanja igračaka.

Comments

Leave a Reply