U subotu akcija prikupljanja igračaka

Akcija zajedno za Igračkoteku

Udruženje Roditelji će u subotu, 13. februara u Podgorici organizovati veliku akciju prikupljanja igračaka za fond Biblioteke igračaka, pod sloganom Zajedno za Igračkoteku.

Udruženje poziva roditelje i sve zainteresovane da doniraju očuvane edukativne igračke sa kojima se njihovi mališani više ne igraju, kako bi druga djeca imala priliku da ih koriste iznajmljujući ih ili igrajući se u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra.

„Fond biblioteke igračaka je trenutno zadovoljavajući, zahvaljujući donacijama kompanija i pojedinaca, a interesovanje za iznajmljivanje igračaka veliko. U toku prve tri sedmice rada Igračkotete i Razvojnog centra iznajmljeno je čak 96 igračaka, što je najbolji pokazatelj koliko je ovakvo mjesto bilo potrebno našim sugrađanima. Želja nam je da se postojeći fond obogati kako bi što veći broj djece mogao da koristi usluge Igračkoteke i iz tog razloga smo odlučili da organizujemo veliku akciju prikupljanja igračaka tokom koje se nadamo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da se broj raspoloživih igračaka poveća. Najpotrebnije su igračke od kvalitetne plastike ili drveta uz pomoć kojih djeca mogu razvijati finu i krupnu motoriku, ali su dobrodošle i očuvane knjige, naročito školske lektire, zatim dječiji časopisi, enciklopedije i slično“, kazala je Lepa Žunjić, koordinatorka Igračkoteke i Razvojnog centra.

Vrata Igračkoteke i Razvojnog centra u subotu će biti otvorena od 11 do 17 sati, a djeca koja donesu igračku kao donaciju moći će da dobiju besplatnu fotografiju fotografkinje Aide Dizdarević, oslikavanje lica i slatkiše koje će obezbijediti Crnagoracoop i Biobella Crna Gora, a sa njima će se družiti i Žarko Žabac.

Udruženje Roditelji poziva i kompanije da obavijeste svoje zaposlene i organizuju u toku sedmice mini akcije prikupljanja očuvanih igračaka unutar svojih kolektiva i na taj način se uključe u akciju i pomognu rad Igračkoteke.

Igračkoteka (biblioteka igračaka) i Razvojni centar je mjesto gdje roditelji i staratelji mogu besplatno da iznajme neku od igračaka za svoje dijete i vrate je nakon određenog perioda, slično iznajmljivanju knjiga u biblioteci. Pored klasičnog iznajmljivanja igračaka, djeca zajedno sa svojim roditeljima/starateljima, mogu i da provedu neko vrijeme u prostoru Igračkoteke, kako igrajući se, tako i učestvujući u besplatnim tematskim radionicama i predavanjima. U proteklih 20 dana održane su likovna radionica, radionice posvećene medijskoj pismenosti, održavanju pažnje i rješavanju konfliktnih situacija kao i radionica izrade vezenih čestitki, a u srijedu će biti održana radionica pod nazivom Igra reciklaže.

Akcija prikupljanja igračaka se organizuje u okviru projekta Podrška ranom razvoju djece kroz aktiviranje prvog Razvojnog centra sa bibliotekom igračaka u Crnoj Gori.

U okviru ovog projekta pored besplatnih edukativnih i kreativnih radionica, u prostoru Razvojnog centra biće organizovana i podrška u učenju djeci školskog uzrasta iz socijalno ugroženih porodica.

Igračkoteka i Razvojni centar se nalaze u ulici Bracana Bracanovića 74/a (bivši Tuški put), u Podgorici.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply