Počinje rad na predstavi Kavez

gradskopozoriste

Gradsko pozorište Podgorica sa Kotorskim Festivalom pozorišta za djecu i Assitej centrom Crna Gora objavilo je da danas počinje rad na komadu Kavez, mlade rediteljke i dramske spisateljice Mirjane Medojević, koji dotiče nekoliko aktuelnih savremenih tema, kao što su hraniteljstvo, odnos prema romskoj djeci, njihovo izrabljivanje i trgovina ljudima.

Saradnja je rezultat drugog Konkursa za najbolji dramski tekst za djecu i mlade koji se održava se bijenalno, što znači da svake druge godine Gradsko pozorište Podgorica kroz pomenutu saradnju producira praizvedbu nagrađenog komada za djecu. Cilj ove saradnje je razvoj dramske scene za mlade u Crnoj Gori i podrška razvoju dramske literature namijenjene mladima.

“Teme kojima se ovaj komad bavi otvaraju realnu mogućnost za saradnju i sa NVO sektorom koji se bavi zaštitom ljudskih prava i međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom dječijih prava”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Proces rada biće izdijeljen u nekoliko faza tokom februara, aprila i juna mjeseca, dok će predstava premijerno biti izvedena na otvaranju XXIV Kotorskog Festivala pozorišta za djecu, 1. jula 2016. godine.

Autorski tim na čelu sa mladom crnogorskom rediteljkom Mirjanom Medojević, činiće i Ilija Đurović (dramaturg), Lina Leković (kostimograf); Ivan Marović (kompozitor) i Gojko Berkuljan (reditelj dokumentarnog video materijala). Uloge u ovom komadu tumačiće: Jelena Simić, Dejan Đonović, Maja Šarenac, Jelica Vukčević i Zoran Vujović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply