Za internatski dio škole ustanove 1. Jun prikupljeno preko 650 eura

1jun

Nevladino udruženje Kutak, u okviru projekta Culture Corner koji finansira Glavni grad i Turistička organizacija Podgorica prikupio je u u petak, u toku humanitarnog događaja Kutak želja, u Capital Plaza Centru u Podgorici, 657 eura za internatski dio škole javne ustanove 1. jun u Podgorici. Na taj način su obilježili Svjetski dan djeteta.

Prodajom kolača i aukcijom torti prikupljeno je 657 eura, od kojih su kupljene najpotrebnije stvari za internatski dio škole, kao što su posteljine i peškiri.

“Poslastičarnice koje su donirale slatke zalogaje za ovaj događaj su Marina, Korzo, Sonja, Ratka tortice, Anin Medeni Kutak, poslastičarnica hotela Laguna, restorana Leonardo, Carine, radionica Zdrawi kolači i Biobella keksići. Slatki zalogaji su se prodavali po cijeni od 0,20 do 1 eura. Građani dobre volje su donirali svoje kolače koji su bili izloženi na posebnom prostoru”, navodi se u saopštenju.

U kutku za djecu, najmlađi su svojim crtežima dali doprinos cjelokupnom događaju.

U zabavnom programu su učestvovale solistkinje hora Zvjezdice Anja Jestrović, Nevena Mrvaljević i Anja Vulović kao i drugari iz KUD Željezničar.

Vlasnici radnje Slatki snovi odobrili su specijalan popust, i pripremili i poklone za mališane.

“Svi neprodati kolači i donirani baloni od strane prodavnice Vivis iste večeri su odnijeti djeci iz javne ustanove 1. Jun. Muzički uređaj, koji djeca nisu imala, nabavili smo zahvaljući anonimnom donatoru kom se ovim putem zahvaljujemo”,  poručili su iz NVU Kutak.

Manifestaciju su podržali štamparija Apprint i volonteri sa Univerziteta Donja Gorica. Predstavnici Nevladinog udruženja Kutak i Culture Corner tima će u četvrtak, 26. novembra, posjetiti djecu iz JU 1. Jun i uručiti im donaciju.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply