Škola skijanja za đake u februaru i martu, cijena 130 eura

skolaskijanja

Đaci u Crnoj Gori će u okviru školskog programa u februaru i martu naredne godine moći da pohađaju školu skijanja u zimskim centrima. Svi troškovi po učeniku iznosiće najviše  130 eura, a roditelji će moći da taj iznos plate u ratama. Nacionalna turistička organizacija je ove godine inicirala dogovor sa Zavodom za školstvo kroz projekat Svi na skije.

“Analizirali smo cijene u regionu i na osnovu preliminarnih ponuda naše privrede mogu reći da će škole skijanja u Crnoj Gori biti jeftinije. Bitno je da smo naišli na podršku turističke privrede u odnosu na cijene. Mislim da su svi shvatili značaj škola skijanja, kao dobru investiciju za budućnost, s obzirom na to da na ovaj način popularizujemo skijanje kao sport, a realno je nadati se i da će se u skijaškim disciplinama izdvojiti neka imena po kojima će Crna Gora biti prepoznata”, kazala je savjetnica direktorice Nacionalne turističke organizacije Vesna Lazović.

Predlog NTO CG je da cijena bude jedinstvena za sva skijališta, ali se još čeka konačno odobrenje.

Program škola skijanja treba da obuhvati prevoz do smještajnog objekta, smještaj na bazi punog pansiona, opremu za skijanje – skijaške cipele, daske, štapove – instruktore skijanja, ski pas, eventualan prevoz do staze, kulturno-zabavne sadržaje.

“Na skijalištima Vučje i Ivanova korita organizacija je jednostavnija i mislim da ih treba maksimalno iskoristiti za djecu mlađeg školskog uzrasta. Skijanje na Žabljaku i u Kolašinu je zahtjevnije i samim tim neophodna je komunikacija i koordinacija svih subjekata”, zaključila je Lazović.

Izvor: Portal analitika

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply