Roditelji beba: Ovo nije pobjeda, ali smo zadovoljni

ocevi

Izvor: CDM

Jutro nakon što su ljekari bjelopoljske Opšte bolnice Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević suspendovani, a doktor Tomislav Jeremić dao otkaz, otac jedne od inficiranih beba Eldin Salemović kazao je za CdM da se ne osjeća kao pobjednik, iako je zadovoljan što je, neka vrsta pravde zadovoljena. To, dodaje, neće vratiti izgubljeni život, a ni izbrisati patnju kroz koju su svi prošli, ali će, možda spriječiti nove tragedije.

Nakon što su čuli vijest o suspenziji i otkazu ljekara, otac bebe koja je preminula usljed infekcije Slaviša Knežević i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović i Vučić Rakonjac su poslije sedam dana prekinuli štrajk glađu ispred Opštine Bijelo Polje.

“Ne štrajkujemo više, povukli smo se kad smo pogledali Rješenja o suspenziji na papiru. Sad smo u svojim kućama”, rekao nam je Salemović.

Ne osjeća kaže sreću, samo malo zadovoljstvo što su uspjeli da štrajkom promijene stanje u bolnici.

“Ovdje ima najmanje razloga da se bilo šta slavi, i ovdje je najmanje riječ o nekakvoj pobjedi. Ovo je jedna velika nesreća koja je zadesila nas, i poslije svega što smo preživjeli, morali smo da čekamo godinu dana da se zakon konačno ispoštuje. Naravno, drago mi je što je ispoštovan, ali ne osjećam nikakvu posebnu radost. Ovo je više tuga, od starta, nego radost”, rekao je Salemović.

I dalje je, kaže, iscrpljen od štrajka i hladnoće.”Ipak, osjećam se dobro, nadam se da neću imati nikakvih zdravstvenih problema, za sada je sve ok, a čini mi se da je tako i sa ostalim očevima”, zaključio je Selimović.

Podsjetimo, Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jele Cimbaljević optuženi su za teško djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Pravda djelom zadovoljena dok duše nikada neće biti. Ovakve nas tragedije dijele na ljude i neljude i otkrivaju da pod zakletvom jednog od najhumanijih zanimanja dišu i rade oni koji za život ne mare. Kojima život novorođene bebe nije dovoljno bitan da se potrude i ispoštuju ono u šta su se zakleli. Zar je moguće da se u našoj lijepoj državi mora dodatno platiti ispod ruke da bi nečija žena i beba dobile njegu i sterilno okruženje kakvo im po zakonu i zdravim razumu pripada? Izgleda da nas dijele na bitne i one manje bitne… Jer da su koji drugi, kupila bi gospoda asepsol i sterilisali bi i sopstvene unutrašnje organe a ne samo porođajni sto i instrumente. Neljudi. Jedino tu riječ imam za doktore ubice.

Leave a Reply