Problem i u Rožajama: Fikro tours ne vozi đake od ponedjeljka?

rozaje

Foto: Vijesti

Ibrahim Dautović, jedan od vlasnika rožajskog prevoznika Fikro  tursa, najavio je da od ponedjeljka neće voziti više od 500 đaka, ako Ministarstvo prosvjete ne povuče naredbu o participaciji u cijeni karte.

On tvrdi da mnogi roditelji, pogotovo ako imaju više djece, ne mogu da plate punu cijenu, a potom čekaju da im MP refundira novac.

“Svakodnevno se žale zbog toga i sve je veći broj onih koji ne šalju djecu u školu“, tvrdi on.

Drugi vlasnik Zenat Kuč kazao je da su roditelji do sada plaćali u ratama i da će ako se nastavi sa sadašnjom praksom, biti prinuđeni da zatvore firmu.

Zbog odluke MP, nikšićki prevoznik “Stanišić“ prestao je da vozi đake prošlog ponedeljka.

Iz Ministarstva su juče ponovili da nijesu prestali da plaćaju participaciju za prevoz učenika, ali da će taj novac ubuduće isplaćivati roditeljima, a ne prevoznicima.

Ministarstvo prosvjete je 1. novembra donijelo uputstvo da pravo na participaciju pripada učenicima na osnovu dokaza o kupovini mjesečne karte.

„Visina mjesečne karte se određuje na nivou lokalne samouprave, koje određuju i bliže uslove za obavljanje prevoza na svojoj teritoriji, tačnije donose plan linija u skladu sa razvojem grada i potrebama stanovništva, i vode evidenciju o gradskom i prigradskom prevozu“, saopšteno je iz MP.

Pravo na participaciju za prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju ostvaruju učenici koji putuju pet i više kilometara do škole.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply