Za Kristinino liječenje matičnim ćelijama potrebno 14.000 eura

kristina

Za dvanaestogodišnu Kristinu V. iz Podgorice crnogorska javnost čula je prošle godine, i to kao za vedru i nasmijanu djevojčicu i odličnog đaka, ali na žalost i djete koje boluje od spinalne mišićne atrofije kojem je potrebna pomoć.

Zbog te bolesti, Kristina je nepokretna od druge godine. Kako kaže njena majka Andrijana, koja sama o njoj brine, bolest bi mogla da se izliječi ubrizgavanjem matičnih ćelija, na klinici u Beču.

“Za njeno liječenje potrebne su tri terapije matičnim ćelijama, od kojih svaka košta po 14.000 eura”, kaže majka Andrijana koja nas je zamolila da objavimo ovaj poziv u nadi da će što prije uspjeti da prikupi potreban novac za liječenje.

Do sada je u humanitarnim akcijama i uz pomoć pojedinih firmi za Kristinino liječenje, kaže Andrijana, prikupljeno preko 8.000 eura. Za ostalo pokušava da se izbori, ali je mali broj firmi koje su spremne da pomognu.

“Iz bolnice nam ne garantuju da će Kristina stati na noge, ali nam je preostalo još da pokušamo sa matičnim ćelijama. Kristina je u martu prošle godine imala operaciju kičme, koja je bila iskrivljena 100 odsto”, kazala je Racković.

Svi koji su u prilici da pomognu, Andrijani se mogu javiti na broj telefona +382 69 423 044.

U Podgoričkoj Societe Generale banci otvoren jei žiro račun na koji se može uplatiti novac: 907-55001-17. Broj računa klijenta: 01-201-0017553.9. Ime i prezime klijenta: Racković Andrijana

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply