Istraga o smrti dvogodišnje djevojčice

tuzlastvp

Više državno tužilaštvo otvorilo je istragu povodom smrti dvogodišnje V. Lj. koja je preminula u petak nakon što joj je ukazana medicinska pomoć i upućena na kućno liječenje, saznaje Pobjeda.

Nadležni tužilac je naložio obdukciju tijela preminule djevojčice, ali kako je kazao, nalaz još nije dostavljen podgoričkom Višem tužilaštvu. Obducent Nemanja Radojević rekao je Pobjedi je da su analize u toku i da je to sve što može reći.

Prema nezvaničnim informacijama, roditelji su djevojčicu u četvrtak doveli kod ljekara u teškom zdravstvenom stanju. Djevojčica je imala visoku temperaturu praćenu povraćanjem i prolivom.

„Poslije pregleda je dobila injekciju i uz riječi da se ne radi o ničemu ozbiljnom poslata na kućno liječenje“, ispričao je izvor Pobjede blizak porodici koji je želio ostati anoniman. Međutim, uprkos pozitivnim prognozama ljekara, djevojčica je u noći između četvrtka i petka preminula.

Iz Kliničkog centra i hitne pomoći nije se mogla dobiti potvrda da li je djevojčica pregledana u tim ustanovama.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Sram i stid drzavu kakve doktore ima…strasno je kako se prema odraslima ponasaju ali imate li srca to je jedno malo nevino bice bas za njih treba da se borimo sramota sto ste dozvolili da se ovako nesto desava..

  2. Ovo je tuzno,zalosno…nema odje inspekcije ni reda ni nista. Nego je problem sto neduzni strada,ali da se hoce jedno pobuniti pa tuziti,da se javnost obavjesti ne bi radili sto rade. U djecjem dispanzeru u Nk doktori dodju u 9 u pola 2 zavrse prvu smjenu…drugu 20h ne docekaju. A dva doktora sto nesto znaju uvjek su na odmor,doceka te pripravnik koji racuna kolika militraza treba da se da sirupa. Povela decu pre dva dana prehladjene pripravnica mlada kaze sve ok,dijete mi uvece dobije temp.
    I gusi se. Haos

  3. Ma njih boli uvo oni su doktori oni su iznad nas misle da su prepametni.Povedem dete uvece u hitnu ima temperaturu kaslje ne moze da dise oni su tako neljubazni uzas.Sto ste dosli sto mu niste sami skinuli temperaturu sto ovo sto ono???A oni da sede i da pametuju i primaju plate a pojma nemaju…

  4. Dokle bre dokle ce se igrati sa zivotima djece ljigavci jedni bombu bi im bacila goveda sa kupljenim diplomama oni ce da nam lijece djecu,ovo je stvarno svaku mjeru prevrsilo ovo nema ni u teksasu pa se posle cude cemu protesti ovo sve govnijovom motkom protjerati !!!!!!

  5. Sugurno dijete dehidriralo. U ovakvim slucajevima ukljucuju infuziju. Ali njihova politika je da te sa oprostenjem sto prije odjebu! Ima i neiskusnih roditelja pa treba da im se da savjet kako sa djetetom koje je sa visikom temp.i povracanjem. Na kraju trebali su malecku zadrzati. No ja vjerujem da je konstatovana virusna infekcija. Ma u Spuz kad bi jedno poslo ne bi bilo ovakvih gresaka!

  6. Velika tuga i zalost!Jadno i nesrecno dijete!Mislim da je krajnje vrijeme da se doktori u Pg osvijeste i pocnu da rade svoj posao,a ako to ne znaju neka prepuste drugim ljudima da rade.Ali sujeta je najvece zlo,jer oni sve znaju zaboga.Imala sam iskustvo sa podgorickim doktorima,nazalost gdje su dijagnoze davali kao da su vidoviti.A u stvari je ispalo da nisu znali da procitaju obican nalaz kariotipa.Da nisam bila uporna i svadjala se sa njima pokusavajacu da dobijem uput za Bg(koji nisu hteli da da daju) ne znam sta bi danas bilo sa mojim dijetetom…Da i je ovo doslo vrijeme da cemo i za obicnu prehladu voditi djecu u Bg na pregled??? Nemojte ljudi,molim vas!Budite dostojni tog bijelog mantila koji nositi,znam da ko radi taj i gresi ali vase greske neko placa zivotom…Svaka cast,nekolicini doktora koji savjesno i odgovorno obavljaju posao!

  7. Zalosno i dokle misle ovako .
    Pa to je malo bice koje je tek bilo pocelo da zivi .
    A njih briga nije ,leteci djecu pregledaju ,kazu temperatura 41 nije to strasno .
    Pa da poludis ,dokle ide ova drzava ,na mladima svijet ostaje a oni ih unistavaju 🙁

  8. Nevjerovatno na ct su djeca masovno bila bolesna od istih simptoma i niko nije nasao za shodno da ustanovi uzrok,kad sam vodila dijete kod pedijatra, rekla je mi nemamo reagense na virus i nemamo pojma sto je mozda je voda u pitanju!

Leave a Reply