Učenike trećeg razreda premještaju u posebni objekat zbog prebukiranosti

OS Dragisa Ivanovic

Učenici trećeg razreda Osnovne škole “Dr Dragiša Ivanović” na Zlatici, od septembra će pohađati nastavu u renoviranim prostorijama nekadašnje Gimnazije Luča u Doljanima zbog prebukiranosti.

Tamo je i nekad bilo područno odjeljenje pomenute osnovne škole.

Vijestima su saopštili iz Ministarstva prosvjet da su već obezbijedili novac za renoviranje i da je zahtjev za osposobljavanje zgrade u Doljanima pokrenuo Školski odbor  “Dr Dragiša Ivanović”.

Kako su pojasnili, školski odbor, u čijem radu učestvuje i predstavnik Savjeta roditelja, nekoliko puta se obraćao ministarstvu, a i prije mjesec dana uputili su zahtjev, na koji je taj resor pozitivno odgovorio.

U Ministarstvu tvrde da je uprava škole  procijenila da su učenici trećeg razreda najpodesniji za smještaj, “vođeni činjenicom da su djeca u prvom i drugom razredu suviše mala i da idu u produženi boravak, a da se učenici u četvrtom i petom razredu pripremaju za predmetnu nastavu”.

Kada budu bili u četvrtom razredu, vraćaju se u sadašnje prostorije škole, odnosno svake godine, učenici 3. razreda će nastavu pohađati u novim prostorijama.

Istakli su da će prevoz učenika biti obezbijeđen.

“Organizovano će se kretati ispred škole i nakon nastave djeca će se vratiti ispred matične škole”, saopštili su iz tog resora.

Roditelji učenika koji pohađaju nastavu u toj ustanovi više puta su apelovali da se riješi prebukiranost.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply