Klinički centar podržava i pozdravlja donatorsku akciju majki

Fotografija jedne od posjetiteljki portala Roditelji

Fotografija jedne od posjetiteljki portala Roditelji

Kliničkom centru Crne Gore trebaju novi dušeci za krevete na Klinici za ginekologiju i akušerstvo i podržavaju akciju majki u toku koje će prikupljati donacije za njihovu kupovinu kako bi na taj način pomogle unaprjeđenju uslova trudnica i porodilja.

Menadžment Kliničkog centra je, kako su saopštili Dnevnim novinama, dobio u ponedjeljak dopis od porodilje Suzane Fatić koja je najveću zdravstvenu ustanovu u zemlji obavijestila o namjeri da sa Violetom Camaj pokrene humanitarnu akciju.

“Naša ustanova je najveća bolnica u državi koja raspolaže sa oko 820 bolničkih postelja i pruža usluge na sekundarnom i tercijarnom nivou. Ne treba posebno naglašavati da je zdravstvo veoma zahtjevno zbog djelatnosti kojom se bavi, te da je medicinska oprema veoma skupa. I pored napora da u kontinuitetu obnavljamo neophodnu opremu, zbog ograničenih finansijskih sredstava ista se nabavlja prema prioritetima. Iako je KCCG tokom prošle godine obezbijedio jedan broj novih bolničkih kreveta i dušeka i dalje postoji potreba za istim, te ovakve akcije apsolutno podržavamo i pozdravljamo”, saopštili su iz Kliničkog centra.

Majke su već pomagale Kliničkom centru pri kupovini dušeka za krevete za GAK, kroz individualne donacije. Jedna od majki koja nije željela da se njeno ime objavi kazala je portalu Roditelji da je nedavno donirala 6 dušeka i 12 trajnih nepromočivih navlaka za njih.

Mame u akciji – prikupljaće novac za kupovinu dušeka na GAK-u KCCG

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply