Stiglo 158 radova za takmičenje Najljepše pismo

postaPošta Crne Gore dobila je 158 radova iz preko 50 osnovnih škola za takmičenje za najljepše pismo u ovoj godini, od kojih će komisija Ministarstva prosvjete do kraja aprila odabrati četiri najbolja rada na nacionalnom nivou i izdvojiti još šest naročito uspjelih radova koji će dobiti posebnu Pohvalu.

Najbolje pismo na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje Svjetskom poštanskom savezu na Međunarodno takmičenje za najljepše pismo.

Tema ovogodišnjeg Takmičenja za najljepše pismo bila je Pišite o svijetu u kojem želite da rastete.

Pošta Crne Gore obezbijedila je nagrade za autore najboljih radova, pa će prvonagrađeni dobiti lap top računar, drugonagrađeni tablet računar, a autor pisma koji osvoji treće mjesto mobilni telefon. Tradicionalno, Pošta uručuje i posebnu, četvrtu nagradu – biciklo.

Takmičenje za najljepše pismo segment je Međunarodnog takmičenja koje već 44 godine realizuje Svjetski poštanski savez. Svake godine za najljepše pismo takmiče se milioni djece iz cijelog svijeta. Takmičenjem za najljepše pismo nastoji se promovisati pisana komunikacija i približiti važnost uloge poštanskih usluga u današnjem društvu.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply