Poziv kompanijama i građanima da doniraju udžbenike, školski pribor i opremu

POSTER

Udruženje Roditelji pozvalo je danas kompanije i građane da doniraju udžbenike, školski pribor i opremu za školu djeci iz socijalno ugroženih porodica i na taj način se uključe u humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više, koju organizuju i ovog septembra sa tržni cenrom Delta City.

Kompanije koje žele da se uključe u akciju i pomognu kupovinom novih kompleta udžbenika i školskog pribora mogu da se jave udruženju putem maila [email protected] ili na telefon +382 67 60 00 87. Udruženje je već kontaktiralo veliki broj kompanija od kojih naredne sedmice očekuje odgovore o uključivanju u akciju, a dio njih je već potvrdno odgovorio.

Zainteresovani građani će donacije u školskom priboru, sveskama, torbama, pernicama… moći da donesu na dan završetka akcije 6. septembra 2014. u šoping centru Delta City od 10 do 22h, a u okviru manifestacije Back to School. Porodice kojima je ova vrsta pomoći potrebna, a koje se nalaze na spisku Udruženja, moći će da preuzmu donacije na istoj lokaciji u toku trajanja akcije.

Partner udruženju Roditelji i u ovoj akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više je Crveni krst Crne Gore. Zahvaljujući ovom partnerstvu građani svih crnogorskih gradova moći će da donose ovu vrstu donacija u opštinske kancelarije Crvenog krsta u terminu od 9 do 13 sati i na taj način daju svoj doprinos humanitarnoj akciji prikupljanja školske opreme, objasnili su iz Udruženja.

U relizaciji akcije udruženju Roditelji i njegovim članovima ponovo će se pridružiti i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“, a Udruženje je pozivalo i sve zainteresovane organizovane grupe i pojedince da se uključe i na ovaj način doprinesu da akcija bude što uspješnija.

Na evidenciji udruženja ima oko 200 porodica sa 500 djece, najvećim dijelom starijeg osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, koje nisu u mogućnosti da ove godine u na adekvatan način opreme djecu za početak škole. To su porodice koje su se udruženju Roditelji prijavljivale u dosadašnjim akcijama za pomoć i koje najčešće nijesu korisnici socijalne pomoći, ali su u stanju socijalne potrebe.

Udruženje Roditelji je ovu humanitarnu akciju organizovalo već 4 puta, kada su građani, kompanije i organizacije donirali izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće, igračaka i školskog pribora.

Leave a Reply