Završena akcija: Obogaćivanje knjižnog fonda srednjih stručnih škola u Podgorici – KF

KF

Učenici tri srednje stručne škole u Podgorici Elektrotehničke “Vaso Aligrudić“, Hemijske “Spasoje Raspopović“ i Građevinsko-geodetske „ing Marko Radević“ završili su u petak akciju Obogaćivanje knjižnog fonda srednjih stručnih škola u Podgorici – KF, tokom koje su učenicid ovih škola, ali njihovi profesori donirali udžbenike, literaturu i beletristiku.

Za svaku doniranu knjigu učenici su dobijali kupon sa kojim su na završnoj svečanosti učestvovali u posebno organizovanoj lutriji za koju su nagrade za učenike obezbijedili sponzori među kojima su bili i EPCG i Hidrometeoriološko-seizmološki zavod i agencija Kongres travel.

Ideja o prikupljanju udžbenika i knjiga, animirala oko 2300 učenika, aktivista, volontera i građana, kao i organizacija i preduzeća, koji su se svesrdno priključili i koji su pomogli da akcija bude svijetli primjer samoorganizovanja i afirmisanja snage, odgovornosti i entuzijazma mladih ljudi, rečeno je na završnoj svečanosti.

Vođa projekta Kristina Zogovic je saopštila kako se organizatori nadaju da će ovaj projekat postati tradicionalan, i da će se proširiti i na druge škole.

“Već ovog puta se interesovala Srednja mašinska škola “Ivan Uskoković”. Nastojaćemo da i naredne godine u junu organizujemo istu manifestaciju, a nama sad slijedi završavanje projekta u smislu sortiranja knjiga, preusmjeravanja na druge škole itd…”, saopštila je profesorica Zogović.

Posebnu nagradu je dobio učenik Novak Rašović koji je donirao 63 knjige, dok je Aleksandar Vlahović, koji je donirao 38 knjiga, imao sreće u lutriji i dobio tablet.

Ovu ideju su pokrenuli učenici Elektrotehničke škole Nikola Pejović, Vuković Marko i Kosuta Faruk, u saradnji sa svojim nastavnicima Milankom Knežević i Markom Lakušićem. Učenici, bibliotekari i nastavnici ovih škola će na volonterskoj osnovi učestvovati u ovoj akciji, a realizaciju će pomoći i volonteri nevladine organizacije Prona.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply