Učenici donacijama udžbenika obogaćuju knjižni fond

KFUčenici tri srednje stručne škole u Podgorici Elektrotehničke “Vaso Aligrudić“, Hemijske “Spasoje Raspopović“ i Građevinsko-geodetske „ing Marko Radević“ ove sedmice su se uključili u projekat, pod nazivom Obogaćivanje knjižnog fonda srednjih stručnih škola u Podgorici – KF, doniraju udžbenike, literaturu i beletristiku.

Vođa projekta Kristina Zogovic je saopštila da je cilj projekta podizanje nivoa svijesti mladih ljudi o filantropiji, kako bi razvili osjećaj pripadnosti istom društvu, dijelili dobra i zajedništva u istom vremenu, promovisali solidarnost, brigu o drugima i kulturu davanja.

U holovim tri škole do petka će biti postavljeni štandovi na kojima učenici mogu da doniraju knjige. Svaki učenik će za doniranu knjigu dobiti nagradni kupon sa kojim će učestvovati u lutriji.

Ovu ideju su pokrenuli učenici Elektrotehničke škole Nikola Pejović, Vuković Marko i Kosuta Faruk, u saradnji sa svojim nastavnicima Milankom Knežević i Markom Lakušićem. Učenici, bibliotekari i nastavnici ovih škola će na volonterskoj osnovi učestvovati u ovoj akciji, a realizaciju će pomoći i volonteri nevladine organizacije Prona.

Nakon akcije prikupljanja knjiga 12. juna biće organizovana završna manifestacija na kojoj će biti organizovana lutrija, a donatori su obezbijedili i vrijedne nagrade.
Prva nagrada je jednodnevni izlet u Hidroelektrani Perućica ili Termoelektrani Pljevlja, za odjeljenje učenika čiji je kupon izvučen čime se obezbjeđuje prevoz, hrana i vodič kroz elektranu što je donacija Elektroprivrede Crne Gore. Druga nagrada su tablet računari, donacija Kongres travela, treća nagrada je jednodnevna posjeta Hidrometeorološkom-seizmološkom zavodu CG  i četvrta nagrada su besplatne jednomjesečne frizerske usluge Hemijske škole.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply