OŠ „Luka Simonović“ dobila novo igralište

U dvorištu nikšićke Osnovne škole „Luka Simonović“ danas je otvoreno novo dječije igralište, u okviru inicijative udruženja Roditelji Vratimo djeci igrališta.

U prostranom dvorištu OŠ „Luka Simonović“ đaci, ali i djeca iz okolnih zgrada tog dijela grada, imaju od danas priliku da se edukuju i rekreiraju koristeći mobilijar ali i da se igraju igara koje su danas iscrtali i ofarbali na betonskim površinama. Đaci i profesori su osim ocrtavanja i sadili cvijeće i ukrasno bilje koje je obezbijedila firma Monte Nik Garden.

Igralište je opremljeno uz pomoć donacija lokalne uprave, Elektroprivrede Crne Gor, Hypo Alpe Adria Banke i Savjeta roditelja OŠ „Luka Simonović“. Boje i materijal za oslikavanje su donirale Viking boje.

Đaci su otvaranje igrališta proslavili i programom koji su pripremili za sve goste, a iz uprave je najavljeno da će i u narednom periodu svi zajedno raditi na dodatnom uređenju dvorišta.

Koorinatorka inicijative Vratimo djeci igrališta, Dejana Ponoš objasnila je da je opremanje igrališta inicirala direktorica Nada Dubljević, kao i da su iz opštine bili veoma ažurni i uključili se u cijeli projekat, zajedno sa ostalim donatorima. Ona je pozvala roditelje iz Nikšića da postanu aktivni članovi udruženja Roditelji i na taj način rade na unaprjeđenju prava i statusa roditelja i djece u Crnoj Gori.

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović najavio je da će lokalna uprava nastaviti da podržava slične inicijative i da se nada da će ih biti još više u tom gradu.

Udruženje Roditelji inicijativu Vratimo djeci igrališta aktivno sprovodi već godinu, a počela je obnavljanjem dječijeg igrališta u ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici, ali je ubrzo proširena na Budvu čiji su roditelji i djeca dobili novo igralište u naselju Dubovica vrijedno preko 50 hiljada eura koje je donirala kompanija Monterra, uključivši se u inicijativu.

U narednom periodu planirano je obezbjeđivanje donacija za gradnju novih igrališta u Podgorici i Cetinju i, uporedo sa tim animiranje građana da se uključe u akcije uređenja igrališta I daju doprinos njihovo očuvanju.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply