Od sjutra upis u javne predškolske ustanove u Podgorici i Danilovgradu

vrtic grupaJavne predškolske ustanove iz Podgorice “Đina Vrbica” i “Ljubica Popović”, i  “Irena Radović” iz Danilovgrada raspisale su danas konkurs za upis djece za školsku 2014/15 godinu, koji počinje od sjutra i trajaće 15 dana.

Roditelji i staratelji će moći da upišu djecu u primarne cjelodnevne programe koje sve tri ustanove organizuju od 6-17 časova. JPU “Ljubica Popović” nema poludnevni program, dok u “Đini Vrbici” i “Ireni Radović” djeca mogu biti upisana i u takvu vrstu bravka. Poludnevni program u “Đini Vrbici” će trajati od 6 sati i 30 minuta do 12 i od 12 do 17 ćasova, a u ustanovi “Irena Radović” iz Danilovgrada od 7 do 13 časova.

U sve tri ustanove bieće organizovan program pripreme djece za osnovnu školu od 17 do 19 časova.

JPU “Đina Vrbica” će upisati ukupno 2370 djece, od čega u cjelodnevni 2190, a u poludnevni 180 djece.  U JPU “Ljubica Popović” će biti upisano 2316 djece u primarni cjelodnevni program, a “Irena Radović” iz Danilovgrada će upisati ukupno 350 djece.

Sve tri stanove će zahtjeve sa potrebnom dokumentacijom za upis primati svakog radnog dana od 8 do 13 časova.

U JPU “Đina Vrbica” za djecu koja se prvi put upisiju u ustanovu kao i za one koji će boraviti u vrtiću Poletarac zahtjeve je potrebno dostaviti na šalteru te vaspitne jedinice u ulici „Radosava Burića“ bb na Zabjelu. Za djecu koja su već boravila u vrtićima zahtjevi se dostavljaju u objekte u koje idu – Zvončić ul. „Franca Rozmana“ bb. Bubamara ul. Hercegovačka 79, Leptirić ul. 4 jula, „Đina Vrbica“ „Bulevar Save Kovačevića“ bb, „Jelena Ćetković“, ul. „Spasoja Raspopovića“ bb, „Jelena Ćetković 2“ pri O.Š „1 maj, Poletarac 2 ul. 8 marta 76 i Zvjezdani vrt, (novi objekat) u Golubovcima.

Roditelji koji djecu budu prvi put upisavali u JPU “Ljubica Popović” zahtjev i dokumentaciju treba da dostave na šalteru Upravne zgrade u ulici “Arhitekte Milana Popovića” br. 1. Za djecu koja su već boravila u vrtićima zahtjevi se dostavljaju u objekte u koje već idu – “Ljubica Popović” ul. “Arh.Milana Popovića 1”, Osmijeh u “ul. Stanka Dragojevića 24”, Pčelica u “ul. Nikca od Rovina 1”, Sunce “Prolaz Arsnija Čarnojevića 1”, Lane ul. Ivangradska 28, Suncokrili u “ul. Jovana Cvijića bb”, Bajka Donja Gorica, Palčica u ul. Miloja Pavlovića 51″ – Gornja Gorica i Zvjezdice Farmaci.

JPU “Irena Radović” će upis organizovati u istoimenoj vaspitnoj jedinici u Danilovgradu za svu djecu.

Sve tri JPU zahtijevaju da se prilikom upisa priloži zahtjev za upis djeteta ( koji se dobija u vaspitnim jedinicama u kojima se djeca upisuju), izvod iz matične knjige rođenih za djecu koja se prvi put upisuju, potvrde o zaposlenju roditelja, za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice potvrda iz Centra za socijalni rad, za samohrane roditelje zvod iz knjige umrlih ili drugi dokaz koji potvrđuje taj status, za djecu sa smetnjama/ teškoćama u razvoju – rješenje o usmjerenju u poseban obrazovni program i za djecu koja do kraja ove godine pune 6 godina života, a nijesu se upisala u prvi razred osnovne škole odgovarajuća potvrda.

Komisija ustanova utvrđivaće rang liste primljene djece 7 dana nakon završetka upisa koja će biti objavljena na oglasnim tablama vaspitnih jedinica ustanova.

Ukoliko se u ustanove prijavi veći broj djece od broja slobodnih mjesta, prednost će imati djeca zaposlenih roditelja (jedan ili oba), samohrani roditelji i porodice sa dvoje ili više djece predškolskog uzrasta.

Na utvrđenu rang listu, roditelj djeteta može podnijeti prigovor direktoru Ustanove,  3 dana nakon objavljivanja rang liste.  Nezadovoljni roditelj ima pravo žalbe Upravnom odboru ustanove u roku od 5 dana od dana prijema odluke.  Upravni odbor je dužan da odluči u roku od 8 dana od podnošenja žalbe.

Nakon okončanja navedenog postupka, Komisija utvrđuje konačnu listu rezultata upisa djece u ustanovu.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply