Bojan učestvuje u odgoju sina isto koliko i njegova supruga

PIŠE: Katarina Janković

bojan delicPjevač Bojan Delić je otac dvije i po godine. U odgoju sina Luke, učestvuje podjednako kao i njegova supruga Sonja, sa kojom nije bio na rođenju djeteta jer na svijet došao uz pomoć carskog reza ali podržava mogućnost prisustva partnera porođaju.

On za portal Roditelji govori o tome koliko ga je roditeljstvo promijenilo, kao i da ne robuje trendovima koji se odnose na vaspitanje djece, iako je moderno doba uticalo na njega da razmišlja drugačije.

Roditeljstvo ga je veoma promijenilo jer je postao odgovorniji, spreman na više obaveza, ozbiljniji.

“Moja uloga u Lukinom odrastanju je podjednaka kao i Sonjina, mogu reći da sam uključen u sve njegove aktivnosti i da smo pravi prijatelji” kaže Bojan, ali priznaje da postoje trenuci kada je mama ipak nezamjenjiva.

On djelimično prati savremene trendove u odgoju djece jer se njima, kako navodi, ne treba predavati slijepo pogovo kada se radi o osnivanju porodice.

Moderni način života je učinio da on i njegova supruga razmišljaju otvorenije, i da dijete odgajaju ipak malo drugačije nego što su to činili njihovi roditelji.

“Modernizacija cijelog društva donjela je promjene svugdje, pa i na tom polju. Sigurno da smo više prijatelji svojoj djeci, nego autoritativne ličnosti, kako je to nekad bio slučaj, ali opet sve se svodi na isto – napraviti od svog djeteta pravog, zdravog i normalnog čovjeka”, smatra Bojan.

Porođaju svoje supruge nije prisustvovao jer je završen carskim rezom ali kaže da bi lakše podnio da je bio sa njom, nego u neizvijesnosti u hodniku bolnice. Podržava mogućnost prisustva partnera porođaju jer je lijepo zajedno dočekati jedno novo biće.

On vjeruje da bi se moglo puno toga unaprijediti kada su u pitanju prava roditelja u Crnoj Gori ali nije precizirao šta konkretno jer, kako kaže, ima kompetentnijih od njega da govore na tu temu.

Bojan je ocijenio da crnogorsko društvo pomaže porodici kao osnovnoj ćeliji društva i to u vrijeme kada se u svijetu zanemaruje njen značaj.

“Kroz patrijarhalnost je i značaj porodice ostao na zavidnom nivou. Moglo bi se učiniti i više, ali porodica nikako nije zanemarena u našoj državi”, rekao je Bojan.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply