Direktor tvrdi da ima grijanja, roditelji da nema

brankobozovicDirektor Osnovne škole “Branko Božović“, Ranko Vušović, negirao je danas navode da u toj obrazovnoj ustanovi nema grijanja, uz tvrdnju da kotlovi rade od pet do 18 sati.

Roditelji djece su se posljednjih dana žalili medijima da đaci tokom časova ne skidaju jakne, i da su učionice hladne, a slične probleme su prijavljivali i prethodnih školskih godina.

Vušović je to negirao, pozivajući zainteresovane da dođu da se uvjere u suprotno.

„Lako mogu da potvrdim svoje tvrdnje. Dođite i uvjerite se. Kotlovi se ne gase, eventualno jedan sat. To je tehnička priča. Tako mora da bude. Škola je stara, naredne godine treba da bude obuhvaćena projektom energetske efikasnosti“, kazao je Vušović agenciji MINA.

Na pitanja zbog čega se škola “Branko Božović” godinama pominje kao problematična kada je grijanje u pitanju i da li je humano dozvoliti đacima da uče u hladnim učionicama, Vušović je uporno ponavljao da svi koji misle da grijanje ne radi treba da dođu da se uvjere u suprotno.

„Ponavljam, školu grijemo od pet do 18 sati, u svakom trenutku i u svakom momentu. Kad god hoće, bilo ko, može da dođe da se u to uvjeri. To je priča koja ne stoji“, rekao je Vušović.

Osim toga, dodao je, u 14 učionica postoje klime i radijatori.

„Imamo dovoljne količine goriva. Nije nam nestajalo, sasvim smo dovoljno snabdjeveni i zato je grijanje stalno aktivirano. Peći su očišćene i naštelovane. Pozivam vas da provjerite“, kazao je Vušović.

Nakon zavšteka rekonstrukcije kroz projekat  energetske efikasnosti škola će dobiti novu fasadu, krov, prozore, kotlove.

Leave a Reply