Otvoren vrtić u Tivtu

vrtic tivat1Novi objekat javne predškolske ustanove Bambi u Tivtu, koji su tivatski mališani čekali tri godine, danas je svećano otvoren.

U prostorijama rekonstruisanog i dograđenog vrtića površine preko dvije hiljade kvadrata boraviće 412 mališana, dok su u preostale tri vaspitne jedinice ove JPU u Tivtu, Donjoj Lastvi i „Radovićima“ upisano 642 predškolaca.

Direktorica JPU Bambi, Jasna Vujović kazala je da je novi objekat najveći poklon djeci Tivta u Dječijoj nedjelji kao i da su mališani dobili optimalne uslove za rad, igru, učenje, kreativno izražavanje, istraživačke mogućnosti glume, plesa, muzičkih aktivnosti, likovnog stvaralaštva i svih potencijala koje imaju u sebi.

„Naši vrijedni i kreativni vaspitači su uvijek spremni da sve ovo podrže, njeguju i dalje razvijaju kako bi njihovo druženje i odrastanje bilo što bezbrižnije i srećnije. Sve što se uložilo, a nije malo, sve će nam se to mnogostruko vratiti jer od ovih majušnih ljudi sjutra će postati vrijedni, sposobni stručnjaci našeg grada i društva“, kazala je Vujović.

Za gradnju i rekonstrukciju vrtića izdvojeno je nešto manje od dva miliona eura. Građevinski radovi su koštali 1,4 miliona koje je opredijelila Vlada, preko Direkcije javnih radova, a opština Tivat je učestvovala u opremanje vrtića, zajedno sa projektom i komunalijama sa preko 500 hiljada eura.

Predsjednik opštine Miodrag Kankaraš kazao je da je u Tivtu nakon više od trideset godina otvoren objekat koji je posvećen najmlađim.

U čast otvaranja novog vrtića prigodan program izveli su mali folkloraši KUD Boka i mališani JPU Bambi.

Dok su trajali radovi na vrtiću djeca iz jaslica te vaspitne jedinice privremeno su boravila u objektu u Lastvi, a starija su izmještena u baraku u neposrednoj blizini.

Prvi zvanični rok za završtak rekonstrukcije i nadogradnje objekta u Tivtu, koja je počela u novembru 2010. bio je septembar 2011. potom april 2012. zatim prva polovina novembra iste godine godine, a onda i kraj tog mjeseca.

Izvor: Radio Tivat

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply