Sporne kopče na nekoliko autosjedišta za bebe

Proizvođač bezbjednosnih kopči za dječija autosjedišta Sabelt Spa objavio je da je kod određene serije kopči proizvednih od septembra 2011. godine otkrivena fabrička greška.

Upozorenje se odnosi samo na kopču oblika kao na slici svjetlosive ili crne boje.

autosjedista kopce

Zbog ove greške opozvana su autosjedišta Chicco Synthesis, Chicco Auto Fix, Brevi Smart, Maxi Cosi Citi, Inglesina Huggy, Peg Perego Primo Viaggio Tri-Fix K i dodatak za korpu Peg Perrego Kit Auto Navetta XL.

Do sada nije zabilježen ni jedan incident zbog neispravnih kopči.

Portal Roditelji provjerio je u kompaniji Donator doo da li u svom asortimanu imaju autisjedišta sa problematičnim kopčama, a objašnjeno nam je da navedeni modeli proizvođača Inglesina, Brevi i Maxi Cosi nisu u njihovoj ponudi i do sada ih nijesu uvozili.

Od spornih modela imaju Chiccove i Peg Peregova autosjedišta što su provjeravali  prethodna dva dana sa dobavljačima, i u njihovim magacinima i maloprodajnim objektima.

“Nijedan defect na kopcama nije otkriven, a reklamacije na prodate proizvode nijesu imali”, tvrde u Donatoru.

Proizvođac Chicco sjedista za serije koje su proizvedene u spornom vremenskom periodu obavijestio je Donator da će poslati nove kopče za zamjenu. To znači da će svako ko je kupio sjedista ovog brenda, moći da se obrati Donatoru i dobije novu kopcu.

To su sjedišta za bebe od 0 do 6 mjeseci odnosno do 13 kilograma težine, koja se relativno kratko koriste. U Donatoru kažu da se zato i mnogo slabije prodaju u odnosu na standardna autosjedista, zbog čega je mala količina otišla u promet.

Ova kompanija zamjenu kopči će omogućiti i kupcima sjedista marke PEG PEREGO, iako ni na njima nije otkriven vidan defect ili ostećenje kopci, ali iz predostrožnosti.

Za sve dodatne informacije odnosno zamjenu kopči kupci se mogu obratiti osoblju u Donatorovim malorprodajnim objektima Kidsland I Enci Menci, kao i na telefon 020 870 083, odnosno u radnjama gdje su sjedišta kupili.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply