Preko 1,2 hiljade djece prijavljeno u podgoričke dežurne vrtiće

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU Herceg Novom je, kako je saopšteno iz JPU Naša radost, u julu dežurni vrtić na Savini, u avgustu u Igalu, dok vrtić u Bijeloj radi do 15. jula.

„Broj prijavljene djece još ne znamo tačno jer je anketiranje tek završeno, ali ne očekujemo da će biti više od  120  prijavljenih za Savinu i Igalo, i 30 za Bijelu“, kazali su iz te JPU, navodeći da se, uglavnom, oko četvrtina prijavljenih ne pojavi.

U JPU Naša radost radr 54 vaspitača i 11 medicinskih sestara, i svi oni će, kako je saopšteno, biti angažovani i tokom ljeta, po određenom rasporedu.

U Budvi je za boravak tokom ljeta prijavljeno 208 djece, u julu će dežurati Centralni vrtić u tom gradu i vaspitna jedinica u Petrovcu, a u avgustu samo centralni u Budvi.

Iz JPU “Ljubica V. Jovanović – Maše“ kazali su da se uglavnom prijavi oko 70 djece više nego što ih dolazi u dežurne vrtiće.

„Za ljetni period ukupno je angažovano 30 radnika. Zaposlenih imamo 96, ali je veliki broj njih na određeno radno vrijeme, a šest ih je na trudničkom bolovanju“, pojasnili su iz te JP U JPU “Dušo Basekić” u Bijelom Polju tokom ljeta će dežurati Vaspitna jedinica Crvenkapa.

„Prijavljeno je 68 djece u četiri vaspitne grupe. Na osnovu dosadašnjeg iskustva možemo očekivati da, u ovom periodu, u dežurnom vrtiću boravi 60 djece“, kazala je direktor te JPU, Ida Ćetković.

Prema njenim riječima, u toj JPU angažovano je 84 zaposlenih, a u julu i avgustu biće ih angažovano 56.

Iz pljevaljske JPU Eko bajka kazali su da su tokom jula i avgusta dežurni matični objekat, jaslice I vaspitna jedinica na Žabljaku, i da je za boravak u julu i avgustu prijavljeno 30 djece za Pljevlja, i 20 za Žabljak

Direktor te JPU Abela Popović kazala je da dežurne vrtiće pohađa isti broj  djece koliko ih je prijavljeno.

„U JPU je angažovano 26 vaspitača, sedam medicinskih sestara, četiri kuvara, šest spremačica, dva domara i jedan vozač-nabavljač. Za vrijeme dežurstva biće angažovano 13 vaspitača, četiri medicinske sestre, tri kuvara, četiri spremačice i dva domara“, navela je Popović.

Iz svih anketiranih JPU su kazali da se troškovi boravka djece u dežurnim vrtićima plaćaju kao i ostalih mjeseci, u skladu sa brojem dana boravka djeteta.

Pages: 1 2

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply