Budite roditelj pripovjedač, dođite na Piknik Pripovjedaonicu

piknik pripovjedaonicaUdruženje Roditelji poziva roditelje i njihovu djecu predškolskog uzrasta da se pridruže Piknik Pripovjedaonici u srijedu 3. jula od 18 sati u Mini Zoo vrtu u Vranićima (ulaz besplatan).

Roditelje pozivamo i da budu pripovjedači i ispričaju priču o drugarstvu, nenasilju, toleranciji, i na taj način dobiju knjigu kao nagradu za dijete.

Svi zainteresovani treba da prijave učešće djece jer je broj mjesta ograničen na email [email protected].

U toku posljednje, Piknik Pripovjedaonice iznenađenja biće ispričane i priče koje su pripovjedane u tok cijelog projekta – Mrav dobra srca, Tri leptira, Ferdinand, Svimi, Žirafe ne znaju da plešu, Svitac pšeničar i vodeničar Elmer i Riba duga.

Udruženje Roditelji je počelo sa projektom 8. maja i u okviru njega je organizovano ukupno 13 radionica, od kojih 4 u Biblioteci ”Radosav Ljumović” i 9 u vrtićkoj jedinici ”Jelena Ćetković”,  koji pripada sistemu javne predškolske ustanove ”Đina Vrbica”.

Projekat Pripovjedaonica je finasirao fAKT uz podršku Kooperative holandskih fondacija za Centralnu i Istočnu Evropu (CNF).

Djeca predškolskog uzrasta ali i njihovi roditelji i vaspitači imali su priliku da učestvuju u interaktivnom pričanju priča koje u sebi nose poruku tolerancije, empatije i njegovanja i poštovanja različitosti.

Sa djecom su se u okviru Pripovjedaonice družile  članice Udruženja Ana Vujnović i Vanja Rakočević, i srednjoškolci, članovi Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“, studenti – članovi Volonterskog kluba Ekonomskog fakulteta Crne Gore i Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

Radionice je pratila i brošura, namijenjena roditeljima i vaspitačima. Edukativna brošura kreirana je u vidu vodiča za roditelje i vaspitače kroz koju mogu saznati kako da na adekvatan, djeci blizak način, obogate vrijeme provedeno sa njima. Brošura im pruža mogućnost da interaktivno učestvuju u Pripovjedaonici i prošire priču van stranica knjige.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply