Obnovljeno igralište na Zabjelu

20130608_131321Veliki broj građana Podgorice i djece sa Zabjela pridružio se danas obnovi dječijeg igrališta u ulici „Radosava Burića“ , koja je organizovana u okviru inicijative Vratimo djeci igrališta! Udruženja Roditelji i JP Zelenilo.

Zahvaljujući građaninu Igoru Manojloviću sanirani su oštećeni djelovi igrališta, a mobilijar je dobio nove boje uz pomoć Smart gym centra koji je donirao potreban materijal. Radnici Zelenila su pokosili zelene površine oko igrališta, a zatim i postavili nove klupe i sanirali postojeće. Najavili su da će narednih dana donijeti i kante za otpatke kojih na ovoj površini sada nema.

20130608_131442Akciju je posjetio i dječiji hor Zvjezdice, koji je atmosferu na dječijem igralištu preko puta vrtića Poletarac, iskoristio za snimanje spota za novu pjesmu Bonton. Pridružili su se i voloteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ koji se u posljednje vrijeme često uključuju u aktivnosti udruženja Roditelji i pokazuju da su mladi zainteresovani da pomognu zajednici u kojoj žive.

I ovoga puta su djeci koja su učestvovala u akciji podijeljeni diskovi sa pjesmama dječijih izvođača iz Crne Gore koje je obezbijedilo javno-izdavačko preduzeće Pobjeda. Medijsku pomoć smo dobili i od dnevnog lista Pobjeda, i video agencije MAMA.

Udruženje Roditelji i JP Zelenilo uz pomoć građana i učenikai i nastavnika Srednje građevinsko-geodetske škole „Marko Radević“i donacija kompanija su prije oko 20 dana sanirali prvo igralište u Podgorici, u ulici „Svetozara Markovića“.

Cilj inicijative Vratimo djeci igrališta je da ukažemo široj javnosti da igrališta pripadaju djeci i da svi zajedno moramo da ih zaštitimo od vandalizma zahvaljujući kojem je veliki broj njih u izuzetno lošem stanju.

U udruženju vjerujemo i da će novi spot hora Zvjezdice za pjesmu Bonton doprinijeti prenošenju takve poruke svim građanima Crne Gore.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta!  je započeta u Podgorici, ali je plan udruženja Roditelji da je proširi na što veći broj gradova u Crnoj Gori, gdje god bude postojalo interesovanje lokalnog stanovništva i predstavnika privrede.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply