Na infuziji troje djece iz Budve

planinkaTroje učenika Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” iz Budve, čiji su đaci na ekskurziji na Žabljaku, u četvrtak veče je završilo na infuziji u Domu zdravlja Žabljak, nakon što su popodne poslije ručka djeca masovno počela da se žale na stomačne tegobe.

Djeca su bila smještena u hotel Planinka, a žalila su se na bolove u želucu, mučninu i povraćanje, pišu Dnevne novine.

Svu djecu je pregledao ljekar koji je sa njima došao na ekskurziju, kao i pedijatar Doma zdravlja na Žabljaku. Troje djece zbog dehidracije primilo je infuziju.

Iako je po planu trebalo da se kući vrate danas, nekoliko je ekskurziju okončalo sinoć, kada su po njih došli zabrinuti roditelji.

Učenici četvrtog i petog razreda budvanske osnovne škole, njih 148, na ekskurziju na Žabljak, u hotel Planinku, došli su u ponedjeljak, gdje je trebalo da ostanu do petka.

Doktorka Doma zdravlja Budva, koja je sa djecom boravila na Žabljaku, dr Sanja Đedović, kazala je da su od prvog dana dnevno imali po dvoje do troje djece koja su se žalila na bol u stomaku, mučninu i povraćanje.

Šta je uzrok tegobama utvrdiće epidemiolog uz Pljevalja kojeg su, kako je rekla, sinoć pozvali da dođe na Žabljak.

“Stanje nije alarmantno. Ne znamo uzrok tegobama. O djeci brinemo maksimalno. Jedino što mogu da kažem da su se tegobe možda javile od velike nadmorske i vremenske razlike, jer je ovdje jako hladno i djeca su od ponedjeljka u zimskim jaknama”, kazala je nastavnica Vukica Latković i dodala da se danas svi vraćaju kući.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply