Inkubator i neonatološka oprema za dva porodilišta

rosa kampanjaKampanja Podržimo život, koju je Rosa voda i ove godine realizovala u Crnoj Gori, uspješno je okončana nabavkom transportnog inkubatora za Dom zdravlja Kolašin i neophodne neonatološke opreme za Opštu bolnicu Berane.

Donacijom opreme, koja je prethodnih dana stigla u dvije zdravstvene ustanove, završena je druga godina podrške Rosa vode crnogorskoj neonatologiji.

Kampanja se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore i uz podršku Udruženja Roditelji.

Od početka novembra prošle godine do kraja februara od svake prodate flaše Rosa vode odvajan je novac za nabavku inkubatora za dvije crnogorske bolnice.

„U planiranju donacije, vodeći se Vladinom politikom ravnomjerne regionalne razvijenosti, zajednički smo sa Rosa vodom stavili fokus na sjevernu regiju, u cilju podrške i posebnog unaprjeđenja zdravstvene usluge za stanovnike sjevernih opština“, rekao je na konferenciji za novinare povodom završetka projekta pomoćnik ministra zdravlja Nebojša Todorović.

On je podsjetio da je Rosa voda u prethodne dvije godine kroz projekat Podržimo život, poklonila savremene medicinske aparate od velike važnosti za crnogorsko zdravstvo i time u razvoj crnogorske neonatologije uložila preko 45 hiljada eura, kroz donaciju neophodne opreme za četiri bolnice.

Todorović je ocijenio da savremena neonatološka oprema koju je dobio crnogorski zdravstveni sistem, daje veliku šansu prijevremeno rođenoj djeci da prvi dani života budu sigurniji i bezbjedniji.

Brend menadžer Rosa vode Milija Magdelinić kazao je da je kampanja u prethodne dvije godine bila prepoznatljiva upravo po učešću velikog broja građana, koji su svoj doprinos davali kupovinom Rosa vode, ali i dijeljenjem svojih iskustava na Facebook stranici Podržimo život.

“Na ovoj stranici prethodnih mjeseci roditelji su dijelili priče naših malih heroja, od kojih su neki rođeni i sa manje od kilograma”, naveo je Magdelinić.

Prema njegovim riječima, najvažnije od svega  je da sve bebe koje se rode u ovim zdravstvenim ustanovama sada imaju još bolje uslove za sigurnije prve dane života, što je misija sa kojom je Rosa voda i pokrenula projekat Podržimo život.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply