Vrtiću Zvončić ponovo prijeti poplava

zvoncic

Photo: Vijesti

Djeca iz vrtića Zvončić u podgoričkom naselju Masline danas su vraćena kućama, jer je usljed kiše koja je tokom čitave noći padala, voda prijetila da dopre u sam objekat koji pripada javnoj predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“.

Zbog bezbijednosti djece, poučenim skorašnjim iskustvom u novembru, kada je voda prodrla u hodnike i nekoliko učionica objekta, uprava ustanove odlučila je da se obavjeste roditelji djece, te je već oko podneva, najveći broj djece napustio vrtić.

Kako je Vijestima kazao jedan od roditelja djeteta koji pohađa taj vrtić, negdje oko deset časova voda još uvijek nije bila prodrla u učionice, ali su vaspitači bili u panici zbog bezbijednosti djece.

“Moje dijete par godina ide u ovaj vrtić i svake godine kad su velike padavine imaju isti problem sa objektom i dvorištem kojeg voda prekrije, sa prvim većim kišama, te je nemoguće dovesti dijete u vrtić. Očigledno da bi se što skorije trebalo pozabaviti tim problemom i naći trajno rješenje”, kazao je roditelj.

PR ustanove Dejana Prelević potvrdila je da je većina djece napustila ustanovu do podneva.

Ona je saopštila da se direktorica ustanove Nataša Tomović nalazi u vrtiću, te da će u toku dana obavjestiti javnost o eventualnoj šteti, nastaloj u tom objektu.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply