Za investicije u vrtiće samo 660 hiljada eura

Direkcija javnh radova Crne Gore utrošiće naredne godine, kako je definisano u Predlogu budžeta, za javne radove u obrazovanju ukupno 4,4 miliona, od čega će svega 660 hiljada eura biti opredijeljeno za sve radove u vrtićima.

Dnevnik Vijesti je danas objavio da je u predlogu Budžeta za izgradnju vrtića i jaslica u Bijelom Polju u Ulici „Lenke Jurišević“ predviđeno 500 hiljada eura. Vrtić u Bijelom Polju je donacija Vlade Azerbejdžana i njegova gradnja je počela ove godine. U Bijelom Polju se gradnja novog vrtića obećava već nekoliko godina, a procijenjena je da će koštati dva miliona eura.

Predlogom zakona o budžetu planirana je i adaptacija i rekonstrukcija četiri vrtića u Podgorici sa po 40 hiljada eura. To su objekte “Đine Vrbice” u Podgorici,  i vrtići i jaslice u Tuzima, Bloku 6 i na Starom aerodromu.

Udruženje Roditelji prikupilo je nedavno od 6,6 hiljada građana Crne Gore potpise za peticiju kojom od Vlade traži hitnu izgradnju ili dogradnju postojećih objekata kao jedino adekvatno rješenje za problem prebukiranosti ne samo u Glavnom gradu nego u još nekoliko opština kao što su Bar, Budva, Tivat…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. mare

    Zar nisu u nekom dugorocnom planu najavili nekoliko novih vrtica za samo par godina? Ako budu nastavili ovim tempom, bolje bi nam bilo da spremimo peticiju za izgradnju starackih domova, da ne padamo djeci na teret. Taman bi mogli stici za mladje medju nama.

Leave a Reply