Potpisivaje peticije u Mall of Montenegru i na Maslinijadi

Prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži hitna gradnja novih vrtića i/ili dogradnja postojećih biće nastavljeno danas i sjutra u tržnom centru Mall of Montnegro u Podgorici ali i u Baru na manifestaciji Maslinijada.

Zainteresovani građani mogu potpisati peticiju  u subotu od 10 do 13 sati na glavnom ulazu u Mall, a u nedjelju od 11 do 14 na drugom spratu gdje udruženje Roditelji organizuje objedinjenu proslavu Međunarodnog dana prava djeteta, Međunarodnog dana tolerancije i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom.

U Baru ćemo prikupljati potpise od posjetilaca Maslinijade u subotu od 11 do 14 sati.

Volonteri/roditelji, članovi udruženja su u petak veče u tržnom centru Delta city u toku dva sata prikupili oko 300 potpisa, čime je ukupan broj dostigao skoro 4 hiljade.

Udruženje Roditelji je iskoristilo mogućnost podnošenje elektronske peticije Ministarstvu prosvjete, koja je dio novog vladinog servisa Glas građana. Zbog malog malog broja prikupljenih potpisa od 11. oktobra kada je potpisivanje počelo, Udruženje je odlučilo da animira građane i u direktnom kontaktu od njih zatraži da potpišu peticiju.

Potrebno je prikupiti ukupno šest hiljada do 11. decembra  kako bi Vlada razmatrala predlog udruženja da se hitno izgrade novi vrtići u Podgoric, Baru, Bijelom Polju, Tivtu….

 

Ujedno Vas obavjestavam da cemo Vase pitanje i odgovor iskoristiti  kada budemo aktivirali sajt projekta, naravno bez navodnja imena. Za sva dodatna pitanja smo Vam na raspolaganju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply